top of page

Keerbergse GymnovaCup verwelkomt record aantal buitenlandse teams

Persbericht van 24 oktober 2021 - door Rudi Vandessel


Niet minder dan 90 gymnasten zakken op 13 en 14 november naar Keerbergen af om deel te nemen aan de elfde editie van de Gympies GymnovaCup. Zij vertegenwoordigen 18 ploegen uit 13 landen. De wedstrijd kan daarmee rekenen op de grootste respons ooit.


De Gympies GymnovaCup verwelkomt gymnasten uit België, Canada, Duitsland, Finland, IJsland, Indië, Italië, Luxemburg, Letland, Malta, Nederland, Zweden en Zwitserland.

Zeven van deze teams zijn nationale ploegen: Canada, Finland, IJsland, Luxemburg, Malta, Zweden en Zwitserland. Zij sturen dus gymnasten van het hoogste niveau naar Keerbergen! Een aantal onder hen nam van 18 tot 24 oktober ook deel aan de wereldkampioenschappen in Kitakyushu (Japan).

Ook teams uit Tsjechië, de Verenigde Staten, Dubai en Israël toonden interesse voor de GymnovaCup, maar zij hebben moeten afhaken omwille van de coronamatregelen in eigen land.


“Het succes van deze editie is ongetwijfeld te danken aan de ‘honger’ naar wedstrijden na de maandenlange periode waarin er geen competitie mogelijk was,” verklaart Gympies-voorzitster Ilse De Smedt. “Maar ook de groeiende reputatie van onze wedstrijd in het buitenland en het hoge prijzengeld zijn daar wellicht niet vreemd aan.”


Gymnova, het Franse bedrijf van turnmateriaal dat van bij de start zijn schouders onder de Keerbergse wedstrijd zet, wil een Europees circuit van internationale wedstrijden opzetten om opkomend gymtalent te promoten. Het bedrijf koos de Gympies GymnovaCup, samen met de gerenommeerde wedstrijd Elite Gym Massilia in Marseille, uit als start van dit project. Gymnova kent 3.750 euro prijzengeld toe aan de jongerenranking. Samen met het prijzengeld van de trouwe sponsors Delaware, een internationale speler op het vlak van IT services, ingenieurs- en stabilititeitsbureau Stabilogics, glasbedrijf Inpro en de leverancier van gymmateriaal Eurogym levert dit een record prijzenpot van 10.000 euro op.


De competitie is overigens niet het enige doel van de organisatie. Voor de meisjes met 13 verschillende nationaliteiten is de wedstrijd ongetwijfeld ook een gelegenheid tot culturele uitwisseling. De organisatie voorziet twee verblijfsformules: ofwel verblijft de ganse delegatie (gymnasten, trainers en juryleden) in het Novotel in Mechelen, ofwel verblijven trainers en juryleden in hotel Bonten Os te Rijmenam en de gymnasten in gastgezinnen in Keerbergen en de onmiddellijke omgeving. Deze formule is populair bij de gymnasten die al eerder aan de GymnovaCup deelnamen. Wie in een gastgezin verbleven heeft, kiest daar het jaar nadien resoluut opnieuw voor. In vrijwel alle gevallen ontstaat immers een unieke band tussen het gastgezin en de gymnasten.


Ook de ‘dinner and dance’, waarmee de GymnovaCup wordt afgesloten, is traditioneel een verbroederingsfeest tussen de deelnemers en de medewerkers. Daar worden contacten gelegd en vriendschappen gesmeed die dankzij de sociale media ook na afloop van de wedstrijd blijven bestaan.

Dankzij de streaming van de internationale wedstrijden reikt de uitstraling van de GymnovaCup tot ver buiten onze grenzen. Vijf camera’s worden ingezet om de wedstrijden volledig in beeld te brengen, zodat supporters op het thuisfront de gymnasten kunnen volgen. Tijdens de vorige editie (2019) volgden gemiddeld 200 mensen wereldwijd elke wedstrijd via streaming. De video’s die de organisatie op Youtube zette werden samen 7250 keer bekeken.

De IJslandse supporters hebben alvast interesse om de wedstrijd live bij te wonen. Zij informeerden naar de ticketverkoop en de verblijfsmogelijkheden…


Niet alleen uit het buitenland, maar ook in ons land is de belangstelling voor de wedstrijd erg groot. Dit heeft de club ertoe aangezet om te starten met een online ticketverkoop. Wie zeker wil zijn van een zitje, kan nu reeds kaarten kopen via www.gymnovacup.eu.


Gympies GymnovaCup op 13 en 14 november 2021 in de Gemeentelijke sporthal, Putsebaan 103, Keerbergen.

Tickets (8 euro voor één dag, 15 euro voor het weekend) zijn vooraf te koop via www.gymnovacup.eu of op de dag zelf aan de kassa (cash te betalen). Kinderen tussen 3 en 12 jaar betalen halve prijs, wie jonger is dan 3 jaar komt er gratis in.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page