top of page

Gympies Gymnovacup pakt uit met record prijzenpot

Persbericht van 12 oktober 2021 - door Rudi Vandessel


Op 13 en 14 november 2021 heeft de elfde editie van de Gympies Gymnovacup plaats. Het belang van deze internationale gymwedstrijd is ook de Vlaamse overheid niet ontgaan. De Keerberge gymclub krijgt 3.500 euro steun van Sport Vlaanderen. Een welgekomen ondersteuning voor een evenement waarvoor de financiële steun van de overheid én sponsors uit de privésector meer dan welkom is!


“De GymnovaCup is een evenement met een niet te onderschatten sportieve waarde voor onze club, maar op financieel vlak blijft de organisatie een grote uitdaging,” aldus voorzitster Ilse De Smedt. “We hebben voor de GymnovaCup dan ook een aanvraag tot subsidiëring ingediend als bovenlokaal sportevenement met een competitief karakter. Ons project werd positief geadviseerd door Vlaams minister van Sport Ben Weyts.”


De Vlaamse regering is overigens niet de enige weldoener. De provincie Vlaams-Brabant levert ook al jarenlang een belangrijke logistieke steun voor het evenement. De organisatie van de GGC maakt dankbaar gebruik van de provinciale uitleendienst, die onder de bevoegdheid valt van Keerbergs titelvoerend burgemeester en provinciaal gedeputeerde Ann Schevenels. Voor de vorige editie ontleende de Gympies voor ruim 70.000 euro aan materiaal (professioneel belichtingsmateriaal, podiumelementen, beamers voor de live scoring, …).
Ook de sponsors zetten voor de Gymnovacup telkens hun beste beentje voor. Zij zorgen dit jaar voor 10.000 euro prijzengeld, een unicum in de gymsport! Delaware, een snelgroeiende internationale speler op het vlak van IT services en al meer dan een decennium lang een waardevolle partner van de GymnovaCup, nam het initiatief om de prijzenpot gevoelig op te trekken. Naast Delaware zorgen ook 3 andere jarenlange partners van de club voor dit recordbedrag: ingenieurs- en stabilititeitsbureau Stabilogics, glasbedrijf Inpro en de leverancier van gymmateriaal Eurogym.Ook Gymnova, de Franse firma van gymmateriaal, laat zich niet onbetuigd. Het moederbedrijf besliste om een Europees circuit van internationale wedstrijden op te zetten, met een bijzondere aandacht voor opkomend talent. In Frankrijk viel de keuze op Elite Gym Massilia in Marseille, een internationaal zeer gerenommeerde wedstrijd met een lange traditie. Voor België viel de keuze op de Gympies GymnovaCup. Een hele eer! Concreet kent Gymnova liefst 3.750 euro prijzengeld toe aan de jongerenranking. “Maar vooral het feit dat de Gympies GymnovaCup in één adem gekoppeld wordt aan de prestigieuze Elite Gym Massilia is een enorme opsteker en opwaardering voor de onze wedstrijd. Het zal de sportieve waarde van de wedstrijd op termijn zeker nog doen stijgen,” voorspelt Ilse De Smedt.De Gympies Gymnovacup is het voorbije decennium uitgegroeid tot een wedstrijd die op sportief vlak een mooie reputatie in de gymsport heeft opgebouwd. De wedstrijd is vooral gericht op jonge talenten die het potentieel hebben om door te groeien tot wereldtoppers.


Ex-deelnemers die het gemaakt hebben zijn o.m. Nina Derwael, tweevoudig wereldkampioene en olympisch kampioene aan de brug, Melanie Dos Santos, meervoudig Frans kampioene die ook schitterde op de recente Olympische Spelen en de Europees kampioene Zsofia Kovacs uit Hongarije. Ook verschillende ‘eigen’ gymnasten van De Gympies kunnen een schitterend internationaal palmares voorleggen. Bekendste boegbeelden zijn ongetwijfeld Rune Hermans en Lisa Vaelen die deelnamen aan de Olympische Spelen in Rio 2016 en Tokio 2021.


Gympies Gymnovacup op 13 en 14 november 2021 in de Gemeentelijke sporthal, Putsebaan103, Keerbergen. Tickets kosten 8 euro voor één dag, 15 euro voor het weekend.

Info: www.gympies.be/gymnovacup


188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page