top of page

Mail van Margo uit de States (7)

Only a crazy dream until you do it! Een droom die is uitgekomen voor Margo Van Linden: in augustus stapte ze het vliegtuig op richting Michigan, waar ze haar turncarrière kan voortzetten als College Student aan de Western Michigan University! Wij mogen meegenieten van haar belevenissen via deze blog.


Michigan, 28 maart 2022


Het seizoen zit erop!

Ja, je leest het goed, het “gewone” wedstrijdseizoen voor NCAA met de gymnasten van WMU, de Bronco’s dus, zit erop. Het was hier superdruk met elke week een wedstrijd, in totaal 10. Om al het schoolwerk tussen de trainingen ook klaar te krijgen was er werk aan de winkel, maar het is goed aan het lukken.


Met het vliegtuig naar de wedstrijd

Ik heb hier op een kaart van Amerika aangeduid in welke staten we allemaal zijn geweest. 🌎We turnden tegen de teams van Central, East en State Michigan, Bowling green in Kentucky, Kent State in Ohio, Northern Illinois en de universiteit van Alabama. Hiervoor namen we 2 vliegtuigen. Zotjes eigenlijk. We bleven toen overnachten en kregen onze ochtendopwarming in de gang van het hotel 😊.

Een voetbalstadion groot en heel veel supporters, cheerleaders en mascottes: een ongelooflijke ervaring.
Ik deed voor het team mee met mijn brugoefening, in de line-up en soms als exhibition (je punten tellen niet, maar je mag wel mee turnen tijdens de wedstrijd). Tegen Kent State was het voor mij super spannend, want ik was als laatste in de line-up en één van de teammates viel van de brug. Er tellen telkens 5 van de 6 scores, dus alle hoop is dan op jou gevestigd... En ja, ja, het ging goed: wat een ontlading bij mijn lading ! Ik was zo blij.We blijven tijdens de wedstrijd in onze bubbel, moedigen elkaar super hard aan en als het gelukt is vliegen de high-fives en de knuffels in het rond. “Stick landings” zijn hier de max.Bezoek uit België!

Mijn papa kwam naar Kalamazoo voor zijn werk en ook mijn mama en Pieter-Jan zijn een weekje meegekomen. Dat was dus echt machtig. Ik nam hen mee om het stadje te verkennen, ze zijn komen supporteren op de wedstrijd en we maakten een mooie daguitstap met zonsondergang naar Silver beach in St Joseph.Onderweg naar Sunisa Lee

Na het MAC kampioenschap op 19 maart was het spannend afwachten en onze droom kwam uit: WMU is als enige van de MAC voor de 2e keer in de geschiedenis geselecteerd voor de “regionals”. 🤸🤸‍♂️🤸‍♀️Eind maart vliegen we dus naar Auburn in Alabama en dat is extra speciaal want in dat team turnt ook Sunisa Lee, de olympische kampioen van Tokio!!


En … wisten jullie dat ...

* Spring-break een weekje verlof was op school en we met de turnsters op een mooie avond naar South Haven gingen, een stadje aan het meer van Michigan* Het zo mooi is dat ze hier bij de ingang van zomertijd “Daylight Saving Time” zeggen

* MAC de afkorting is van Mid American Conference en er in de “road to nationals” naast MAC ook SEC, Big 12, Big Ten, MPSF en EAGL Conferences zijn, dat hangt af van de plaats waar je turnt. Ik begin er een beetje aan uit te geraken.

* 17°F tot 71°F (Fahrenheit) voor ons -8°tot 22°C is, dus de ene dag sneeuw en de andere dag stralende zon☃️🌞

* Het meer van Michigan in de winter bevroren is en we dus nog ijs zagen liggen op het strand

* Afstand hier geen probleem is en iedereen 2 uur rijden heel dichtbij vindt

* Het schoolrecord voor WMU nog eens verbroken werd met 196,725 punten op 200

* We op ons gezicht een “Bronco” tatootje kleven voor de wedstrijd

* Ik voor de derde keer in Amerika verjaard ben en smiley pantoffeltjes heb gekregen als cadeautje😊

* We altijd samenkomen met de Freshman om te wachten op het berichtje van de line-ups

* Je op WMU gymnastics alles kan lezen over ons gymteam


See you later alligator!

Margo

374 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page