top of page

Mail van Margo uit de States (4)

Only a crazy dream until you do it! Een droom die is uitgekomen voor Margo Van Linden: in augustus stapte ze het vliegtuig op richting Michigan, waar ze haar turncarrière kan voortzetten als College Student aan de Western Michigan University! Wij mogen meegenieten van haar belevenissen via deze blog.


Michigan, 7 november 2021


"Ik kreeg de raad om stilaan winterlaarzen te gaan kopen. Kan nog wel even wachten dacht ik, maar ja, ja, de eerste sneeuwvlokken zijn ondertussen al gevallen.❄ Dat had ik eigenlijk niet verwacht omdat het hier in Michigan zo lang zo warm is geweest.


We zijn hier met de 19 turnsters een hechte groep geworden. Vooral de 9 freshman, waar ik bij hoor, doen heel veel dingen samen: trainen, liften, eten, studeren, supporteren, feestjes vieren, spelletjes spelen, ... Voor elke training maken we een rondje en geven we de start met “Go Bronco’s”. Op zaterdag doen we ook wedstrijdje om ter meeste “stuck dismounts”. Echt tof, want iedereen moedigt elkaar aan en dat is heel leuk voor het groepsgevoel. “One dream, one team” of “one team, one dream”, daar geloof ik nu echt wel in.

We kregen mooie T-shirts, een tas en een trainingspak voor de wedstrijden. De trainingsbroek noemen we stiekem de “Penny pants”, want onze trainster Penny is altijd in deze outfit te vinden.


Ik krijg veel energie van de trainingen en ook de lessen blijven goed gaan. Biologie, gezondheidsles, statistiek, voedingsleer en labo, ik leer toch veel bij. Op het “mid-term” rapport haalde ik op al mijn vakken een A. Het is wel hard werken voor goede punten om in het team te kunnen blijven. Soms begin ik in het Engels te praten als ik naar thuis bel, raar hoor.


Voor de eerste evaluatie met de trainers was ik heel zenuwachtig, maar het ging super. Ben echt zo trots dat ik een vaste plaats krijg in het team voor de wedstrijden na de kerstvakantie, al zeker voor de brugoefeningen.Op de Universiteit vierden we in oktober “Home Coming”. Alle oud-studenten en ouders kwamen een heel weekend af. Er waren veel sportwedstrijden en een heel gezellige sfeer met kraampjes. Ik ging voor het eerst mee kijken naar ijshockey en maakte kennis met de lieve ouders van mijn kamergenoot.


Ondertussen is “Fall break” ook al voorbij. In deze 4 dagen vakantie zouden we normaal Chicago bezoeken, maar omdat Molly gekwetst was is dat uitgesteld voor later, want we gaan met z’n allen of niet. We deden wel een spookwandeling. Ik heb nog nooit zo veel schrik gehad, maar ook nog nooit zo hard gelachen!


En wisten jullie dat:

* we als gymnasten op elk moment dopingtest kunnen verwachten ?

* er hier geen grondbalken zijn en we alles ineens op hoog oefenen ?

* halloween zelfs in de turnzaal een mega groot feest is met een wedstrijd waarbij ik tot team “ghosts” behoorde🎃 ?

* het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om verse pasta te maken ??

* ik hier een professor Frans tegenkwam die Nederlands sprak ?

* GPA een gemiddelde score is voor de schoolvakken, “4” het hoogste GPA is dat je kan halen en dat onze trainers dat willen bereiken met de groep ?

* je in Amerika al vanaf 16 jaar met de auto mag rijden ?

* vers fruit heel duur is, maar dat ik alles duur vind omdat ik thuis eigenlijk niet zelf ging winkelen😉 ?

* ik voor de “spring semester” bijna was ingeschreven voor autotechniek in plaats van voor computerles, stel je voor… gelukkig had ik de fout op tijd ontdekt ??

* er deze week maar 5 uur in plaats van 6 uur tijdsverschil was met België omdat het winteruur hier pas dit weekend begint🕛 ?

* ik van de hele groep de grootste fan ben van echte turnpakjes en er daarom 3 extra heb gekregen ??


See you later alligator!436 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page