top of page

Mail van Margo uit de States (3)

“Het leven zoals het is in Michigan, Kalamazoo”.


September is ondertussen al voorbij. Wat voel ik me al goed thuis hier. Ik nam even een foto bij de wall of fame in de gang bij de prachtige quote van Vala Afshar.
Coach Penny en Coach Al zorgen er echt voor dat we elkaar aanmoedigen en steunen in en naast de turnzaal. Aan de brug ben ik bezig met handstand handen verspringen naar palmgreep om te kunnen doorgaan naar een vluchtelement. Lijkt simpel, maar dat is het niet. Onze tarzan noemen ze hier de “bail” en ook Shapoo vliegen tussen de brede brugleggers begint echt goed te lukken.


We trainen elke voormiddag, behalve zondag en drie keer per week hebben we krachttraining met een trainer die niet van laatkomers houdt. Echt de moeite, maar onze spieren zien wel af!🏋


Ik vind dat ik leuke vakken heb in de richting voeding en dieetleer, al is statistiek wel moeilijk in het Engels. Ik ben erin gevlogen en deed al veel rekenwerk en leerde over placebo en controle, steekproeven en betrouwbaarheid (ben stiekem wel blij dat er vertaalsites bestaan die ik toch af en toe nodig heb om alles te begrijpen). Het eerste “mid-term” examen van statistiek is super goed gegaan. Ik heb 96% gehaald. Goede schoolresultaten zijn heel belangrijk voor onze trainster, op zondag hebben we zelfs verplichte “study tables”.


We hebben al een filmavond georganiseerd en soms zitten we gewoon te praten bij iemand op de kamer. Op een avond nodigde Molly ons bij haar thuis uit. Ze is de enige van de turnsters die hier dichtbij in Michigan woont. Haar ouders zijn super gastvrij en hadden heel lekker gekookt. En wie o wie mocht al genieten van een leuke football avond. Ja, ja, wij allemaal. Het is echt met alles erop en eraan, cheerleaders, fanfare, veel supporters, de sfeer zit er in, niet te doen. Als die ooit allemaal naar onze wedstrijden komen kijken, dat gaat wat geven!
Zelf een wasje doen hoort er hier ook bij. Mijn kamer leek al wel eens op een groot droogrek en de eerste keer heb ik het wasmiddel in het verkeerde bakje gedaan. Ik zag overal schuim verschijnen, maar uiteindelijk is alles er toch fris en netjes uitgekomen, ook mijn turnpakjes, oef, …
Voor wie het graag leest heb ik nog enkele wist-je-datjes.

Wisten jullie dat:

* een Bronco (het logo op onze T shirts) een ruig, wild paard is🏇

* derde keer (goede keer) verhuizen op een maandje tijd voor wel wat muizenissen in mijn hoofd zorgde en slapen met iemand die de hele nacht uitgaat en opblijft geen lachertje was

* “American football” een soort rugby is en “soccer” wat wij voetbal noemen

* er geen trampoline is en dat ik die wel mis

* de opwarming in de turnzaal op zaterdag begint met een rondje volleybal

* hier op de campus herten, eekhoorntjes, sprinkhanen en krekels dagelijkse gasten zijn

* ik na de training een heel leuke complimentje kreeg en daar wel fier op ben, dit was het complimentje: “You are a rockstar on the bars”

We hadden hier ook nog een mooie zonsondergang om van te genieten.


See you later alligator!

Margo473 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page