top of page

SUCCESS IS A MINDSET
STAND UP!

Piet den Boer.png

"Teamwork:
de sleutel tot succes"

Piet den Boer
Panellid 2023

"Success is a mindset. Stand up!" 

Wat roept deze leuze spontaan bij jou op?

Deze leuze houdt een grote waarheid in. Als je een bepaald doel voor ogen hebt en je blijft ernaar streven, is de kans groot dat je dat doel ook bereikt. Tegenslagen kunnen moeilijk zijn, maar vasthouden aan je positieve mindset is cruciaal.

Succes boek je niet alleen: het is steeds een groepsgebeuren. Als je blijft geloven in je doel en je dat ook uitstraalt naar het team dat je daarbij helpt, kan je veel bereiken. Dit geldt zowel voor de topsporter als de manager van een bedrijf.

Waarom ben je ingegaan op de vraag van de Gympies om deel te nemen aan dit event?

 

Ik had reeds via via vernomen dat het event vorig jaar een succes was. Het is fijn dat ik dit jaar mijn steentje mag bijdragen tot de organisatie. Het feit dat ik mag aanwezig zijn, is voor mij een genoegen, eerder dan het antwoord op een vraag.

De Gympies Keerbergen heeft trouwens een positieve uitstraling in de omgeving, niet alleen qua organisatie, maar ook qua resultaten. Ook de G-gym werking van de club verdient alle aandacht.

Is er een link tussen je huidige core business en de sport die je vroeger beoefend hebt? 

Sport verbindt. Sport geeft kracht.

Sport houdt mensen met een beperking gezond.

 

Zelf heb ik als voetballer mooie resultaten geboekt. Vanuit mijn eigen carrière als profvoetballer is het gemakkelijk om mensen met een beperking tot sporten aan de zetten. Dat doe ik als coach van het nationaal G-voetbalteam en organisator van de Football Kick-Off, een voetbaltoernooi voor mensen met een beperking.

Trouwens, elke (gewezen) topsporter kan mensen (met een beperking) stimuleren en tot sporten motiveren.

Over Piet
 

Voetballegende, die eind jaren 80 furore maakte bij KV Mechelen, waar hij de beker, landstitel en Europacup II veroverde in het seizoen 1987/88. Maakte zich onsterfelijk toen hij Malinwa naar de overwinning kopte in de Europacup II-finale tegen Ajax in 1988.

Sinds 2019 is hij G-Sportambassadeur van de stad Mechelen en was nauw betrokken bij de organisatie van de Special Olympics die in mei 2023 in Mechelen plaatsvonden.

bottom of page