top of page

SUCCESS IS A MINDSET
STAND UP!

Marijke Schroos.png

"If you can dream it,
you can do it"

Marijke Schroos
Panellid 2023

"Success is a mindset. Stand up!" 

Wat roept deze leuze spontaan bij jou op?

Ik geloof heel sterk dat je succes kan boeken vanuit het bewustzijn van je eigen sterkte. Eigen talent en de passie om je doel te bereiken zijn een garantie op succes. Hoe duidelijker je je pad omschrijft, des te gemakkelijker is het om je doel te realiseren.

Bovendien moet je durven falen. Uit die mindere prestaties kan je leren, terug opstaan en steeds beter worden!

Waarom ben je ingegaan op de vraag van de Gympies om deel te nemen aan dit event?

 

Ik ben een beetje de vreemde eend in de bijt, omdat ik geen verleden heb als topsporter.

 

Toch heb ik deze uitdaging graag aanvaard als Keerbergenaar én uit sympathie voor gymclub De Gympies, waar mijn dochters altijd goed begeleid werden.

Vorig jaar kon ik jammer genoeg niet deelnemen aan het event, maar de talrijke positieve commentaren op de eerste editie stimuleren mij om er dit jaar wel bij te zijn.

Is er een link tussen je huidige core business en de sport die je vroeger beoefend hebt? 

Microsoft levert high tech-producten. Inherent aan het product is snelheid waarmee het gerealiseerd wordt. Elk product is bovendien sterk vergankelijk. Geen enkel product gaat jaren mee! De link met topsport is evident: je moet je product (je prestatie) continu trachten te verbeteren, in competitie met de concurrentie.

Bovendien is technologie (artificiële intelligentie) steeds meer een hulpmiddel in de topsport. Sportprestaties worden in detail geanalyseerd: de snelheid op het voetbalveld, de manier waarop een doelpunt tot stand gekomen is, de hoogte van de sprong, … Deze data zijn de basis voor neutrale feedback, los van elke emotie. Feedback vanuit deze objectieve gegevens maken het voor de topsporter aanvaardbaar om de lat hoger te leggen.

Over Marijke
 
Bouwde een indrukwekkende carrière uit bij Microsoft Belux. Sinds 2017 aan het hoofd van de afdeling "Public sector" en sinds oktober 2022 als General Manager van Microsoft België-Luxemburg. Met haar achtergrond als sociale wetenschapper is Marijke zich bewust van de impact die een technologiereus als Microsoft kan hebben op de maatschappij, en wil ze inzetten op diversiteit, inclusie en de dichting van de digitale kloof. Marijke wordt regelmatig gevraagd om haar inzichten te delen, onder meer over levenslang leren en 'learning to fail'.

bottom of page