top of page

SUCCESS IS A MINDSET
STAND UP!

maarten thyssen zw w.png

"Be better every day"

Maarten Thysen
Panellid 2023

"Success is a mindset. Stand up!" 

Wat roept deze leuze spontaan bij jou op?

Deze leuze heeft mij enorm geïnspireerd. Ze is voor mij ‘a call to action’: durf uitdagingen aangaan, wat je ook tegenkomt! Omarm en trotseer obstakels om uiteindelijk je doel te bereiken. Je bent wat je doet.

 

Succes betekent voor mij slagen door te volharden in een proces.  Succes is ook gebaseerd op wetenschap: het meten van de verschillende stappen in het proces biedt kennis om de volgende stap te zetten.

Mindset is voor mij een set van beliefs, de voortdurende intentie om je leven zo te organiseren dat je elke dag een betere versie van jezelf wordt.

Waarom ben je ingegaan op de vraag van de Gympies om deel te nemen aan dit event?

 

Ik heb, eerlijk gezegd, even gewacht om op de vraag in te gaan en ben op onderzoek gegaan om te weten te komen welke club De Gympies precies is.

 

Ik leerde een club kennen die proactief denkt, kwaliteit biedt en actie onderneemt. Kortom: een club met ambitie. Geen toeval dat ze twee Olympiërs in haar rangen heeft.

 

Niet alleen de club, maar ook het thema op zich, nl. de kruisbestuiving tussen ondernemen en topsport boeit me.

En, eerlijk gezegd, ook nieuwsgierigheid prikkelt me. Het belooft een boeiende avond te worden.

Is er een link tussen je huidige core business en de sport die je vroeger beoefend hebt? 

Hoewel ik zelf nooit topsport beoefend heb, is topsport mijn dagelijkse core business. Het is mijn taak om de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk te vertalen en atleten te begeleiden naar excellentie, niet naar perfectie. Perfectie is immers een eindpunt, excellentie biedt groeikansen op langere termijn.

Letsels zijn, jammer genoeg, inherent aan topsport. Toch hoeft een letsel geen belemmering te zijn, maar een opportuniteit om te streven naar verdere groei.

Als paramedicus is het mijn taak om de atleet én zijn doel hierbij centraal te stellen, met voortdurend oog voor zijn gezondheid, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal.

Over Maarten
 
Fysiotherapeut aan wie de grootste Belgische kampioenen hun lichaam toevertrouwen: van Nafi Thiam over de broers Borlée tot wereldkampioen schaatsen Bart Swings, die al meer dan zeven jaar geen enkele serieuze blessure meer heeft gehad. In 2013 richtte Maarten samen met Johan Bellemans en Lieve Deckers de Belgian Sports Clinic GRIT op. 'De man met de gouden handen' maakt sinds 2007 deel uit van Team Belgium en begeleidde de Belgische top op liefst 7 (zeven!) Olympische spelen. Won in 2022 het Vlaamse Sportjuweel voor Beste Topsportversterker van het jaar.

bottom of page