top of page

SUCCESS IS A MINDSET
STAND UP!

Hanna Marien.png

"Wie niet waagt,
niet wint"

Hanna Mariën
Panellid 2023

"Success is a mindset. Stand up!" 

Wat roept deze leuze spontaan bij jou op?

Wie iets wil bereiken en er zich 100% voor inzet, kan ver komen! In ons klein Belgenland is het niet vanzelfsprekend om individueel te strijden tegen sporters uit grote naties. Daarom is het belangrijk individuele capaciteiten samen te brengen om zo tot een grotere prestatie te komen.

 

Ik sportte, zowel in de atletiek als de bobslee, steeds in een team. Iedereen heeft zijn eigen taak, je motiveert elkaar. Een sportieve topprestatie is zeker niet louter een succesverhaal, er zijn ook zeer veel dalmomenten. In een team kan je elkaar motiveren om uit dat dal te geraken.

Waarom ben je ingegaan op de vraag van de Gympies om deel te nemen aan dit event?

 

Ik ken De Gympies niet, maar toen ik werd aangesproken door een ex-collega om aan dit event mee te werken, ging ik er graag op in.

 

Door mijn verhaal te vertellen wil ik een voorbeeld zijn en andere sporters inspireren.

Is er een link tussen je huidige core business en de sport die je vroeger beoefend hebt? 

Als coördinator Topsport Skeleton en sporttechnisch coördinator bij de Vlaamse Schaatsunie probeer ik zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen.

 

Momenteel werk ik meer achter de schermen, maar mijn ervaring in de topsport is ongetwijfeld een voordeel. Ik voel mij momenteel een people-manager en tracht mensen tot sporten aan te zetten.

 

Sport blijft een passie. Door mijn enthousiasme te tonen lukt het mij steeds meer om anderen te stimuleren.

Over Hanna Mariën
 
Naast Dominique en Cédric een derde Olympiër te gast! Won samen met Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée goud op de Olympische Zomerspelen in Peking en brons op de wereldkampioenschappen in Osaka, met de Belgische 4 x 100 m estafetteploeg. In 2014 behaalde ze met het Belgische bobsleeteam 'Belgian Bullets' een zesde plaats op de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji. Momenteel werkt Hanne als coördinator Topsport Skeleton en als sporttechnisch coördinator bij de Vlaamse Schaatsunie.

bottom of page