top of page

SUCCESS IS A MINDSET
STAND UP!

Cédric Van Branteghem_edited.png

"Winners
never quit"

Cédric Van Branteghem
Keynote 2023

"Success is a mindset. Stand up!" 

Wat roept deze leuze spontaan bij jou op?

De leuze strookt helemaal met de manier waarop ik in het leven sta!

 

Ik ben, als enorme positivist, ervan overtuigd dat succes volgt uit een positieve mindset, ook als er tegenslagen zijn. Wie een positieve ingesteldheid heeft en ernaar leeft, boekt succes.

Het thema van dit event verwijst naar de passie die mij bezighoudt. Dat was vroeger het geval in mijn sportieve carrière, maar ook vandaag in mijn professionele activiteit en de bezigheden van elke dag.

Waarom ben je ingegaan op de vraag van de Gympies om deel te nemen aan dit event?

 

Dominique Monami, lid van de Raad van Bestuur van het BOIC en net als vorig jaar moderator van het Gympies-event, vroeg me of ik interesse had om mee te werken als keynotespeaker.

 

Ik heb geen ogenblik getwijfeld, niet alleen omdat Dominique het me vroeg, maar ook omdat het thema me sterk aanspreekt.

 

Hoewel ik Keerbergen, noch de Gympies ken, had ik meteen door dat dit geen ‘flut-event’ is. Ik wil graag mijn bijdrage leveren.

Is er een link tussen je huidige core business en de sport die je vroeger beoefend hebt? 

Mijn taak als secretaris-generaal (CEO) van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) valt uiteen in vier grote blokken: leiding geven aan een team van 35 medewerkers, meewerken aan het sportbeleid in België, ervoor zorgen dat alle atleten in de beste omstandigheden op de Spelen staan en het commerciële luik.

Als  gewezen atleet weet ik uit eerste hand wat het betekent om op de Spelen te staan. Dit verhoogt mijn geloofwaardig-heid intern en ook op politiek vlak en naar de partners toe. Dit wordt nog versterkt door mijn voorzitter Jean-Michel Saive (zevenvoudig Olympiër). We staan dus met twee ex-atleten aan het roer van het BOIC. Bovendien zijn beide landsdelen in het BOIC vertegenwoordigd, wat politiek gezien zeker niet onbelangrijk is

Over Cédric
 

Scheerde hoge toppen in de atletiek, verbeterde het Belgische record op de 400 meter. Tweevoudig Olympiër, nam deel aan de Spelen in Athene in 2004 en aan de Spelen in Peking in 2008, waar hij vierde werd met de estafetteploeg 4 x 400m. Kreeg in 2002 en 2003 de Gouden Spike uitgereikt.

Hing in 2010 zijn spikes aan de wilgen en volgde Wilfried Van Meert op als meetingdirecteur van de Memorial Van Damme. Werd in december 2022 aangesteld als CEO van het Belgisch en Olympisch Internationaal Comité.

play-button.png
bottom of page