top of page

SUCCESS IS A MINDSET
MAKE IT HAPPEN !

Rudy.png

"Success is a mindset. Result is a consequence."

Rudy Heylen
Panellid 2022

"Success is a mindset. Make it happen!"  Wat roept deze leuze spontaan bij jou op?

Er is een duidelijk link tussen ‘Succes is a mindset’ en ‘Make it happen’.  Succes boeken vraagt actie: sporters en ondernemers moeten actie ondernemen om te kunnen groeien (‘groei-mindset’). Ze moeten de nodige creativiteit aan de dag leggen om de uitdaging richting succes aan te gaan. Dit veronderstelt een positieve
attitude die op het nu gericht is: elke actie in functie van een project in de toekomst, een doel op lange termijn, moet op dit moment gerealiseerd worden. Hoe meer een sporter of ondernemer zich op het beoogde resultaat focust, des te
groter is het risico op afleiding. Het positieve resultaat mag dus geen doel op zich zijn. Het is het gevolg van een positieve ingesteldheid en actie.

Waarom ben je ingegaan op de vraag van de Gympies om deel te nemen aan dit event?

 

De link tussen topsport en business is evident. De Gympies brengt topsporters en ondernemers bij elkaar in een uniek event. Door de koppeling van inhoud en
kwaliteit aan de gezelligheid van een maaltijd belooft dit een sterk netwerkmoment te worden, dat voor ondernemers zo belangrijk is.


Voor mij wordt het ook een stukje nostalgie, een blij weerzien in Keerbergen. In het verleden, toen ik voor de Gymfederatie werkte, heb ik immers altijd goed samenwerkt met hoofdtrainer Geert Verstreken. Ik heb altijd positief gestaan t.o.v. de werking van de Keerbergse club.

Wat is de core business van het bedrijf waarvan je momenteel zaakvoerder bent? 

Als mental coach sta ik zowel topsporters als ondernemers bij.
Mijn insteek is steeds het verbeteren van hun prestaties (‘performance enhancement’).

 

Om betere prestaties te behalen, moet er een evenwicht zijn tussen de vaardigheden van de sporter of de ondernemer en de uitdaging die hij wil aangaan. Als dat evenwicht er niet is, is bijsturing noodzakelijk.
In mijn bedrijf HeavyMental werk ik daaraan.

Over Rudy
 

Een van de bekendste sportpsychologen van ons land.
Als mental coach verbonden aan sportclubs in binnen- en buitenland.
Daarnaast begeleidt hij individuele sporters om betere prestaties te halen en doceert hij sportmanagement aan de VUB.

Begeleidde als mental coach o.a. Niels Albert, Wout Van Aert, Club Brugge, Standard en Thomas Pieters. Momenteel is hij aan de slag bij Royal Antwerp FC.
Zaakvoerder van 'Heavy Mental'.

bottom of page