top of page

Gympies scoren over de grenzen heen

Afgelopen weken maakte onze club haar ijzersterke reputatie eens te meer waar, met tal van podiumplaatsen in 3 internationale wedstrijden.Gympies schitteren voor eigen publiek op de GymnovaCup

Op 9-10 november organiseerde De Gympies Keerbergen voor de 9e keer zelf een internationale wedstrijd in Keerbergen. Opnieuw kon de organisatie een sterk deelnemersveld bij elkaar brengen, met 14 teams van 12 verschillende nationaliteiten. Naast de oude getrouwe teams uit onder meer Spanje, Denemarken, Nederland en Engeland noteerden we ook deelname van nieuwe teams uit Hongarije en Egypte. De wedstrijd was ook deze keer officieel erkend door FIG, de Fédération Internationale de Gymnastique, zodat een hoog wedstrijdniveau gegarandeerd was. De Deense delegatie kwam trouwens rechtstreeks van het Wereldkampioenschap turnen in Doha naar Keerbergen!


Voor de thuisclub was deze editie van de GGC in elk geval een topeditie: Lisa Vaelen en Cato Fleurackers toonden zich de besten in de leeftijdscategorie van de Juniors (14-15 jaar) en wonnen respectievelijk Goud en Zilver in het allround klassement. Samen met Margo van Linden en Luna De Leus wonnen ze ook het ploegenklassement, na een spannende strijd met de Spaanse collega’s van Egiba. In de toestelfinales werd de medailleoogst nog aangevuld met Goud aan Brug voor Cato, terwijl Lisa Goud aan Sprong, Zilver aan Balk en Zilver aan Grond won.In de jongerenwedstrijd werd duidelijk dat de opvolging klaar zit: de jongste Gympies wonnen de 2 ploegenklassementen, en domineerden het podium ook in de individuele rankings: Camille Geelen, Fleur Leeman en Jinthe Peeters wonnen goud, zilver en brons bij de Starters, Lyna Poels veroverde het goud bij de Kids I, Sien Ghekiere, Margaux De Pla en Alyssia Demeester wonnen goud, zilver en brons bij de Kids II, en Sofie Broeckx ten slotte won goud bij de Teens.
Lisa en Cato stunten op Top Gym Charleroi

Amper 2 weken na de GGC mochten Lisa Vaelen en Cato Fleurackers aantreden in Top Gym Charleroi, opnieuw een internationale FIG-wedstrijd voor Juniors en Seniors. Dit gerenommeerde tornooi is al aan zijn 21e editie toe en verwelkomde in het verleden kleppers als Carly Patterson (USA, Olympisch kampioen in 2004), de Roemeense Maria Olaru (Europees, Wereld- en Olympisch kampioen) of Larissa Iordache. Het tornooi was tot nog toe nog maar 1 keer door een Belgische gewonnen, namelijk Axelle Klinckaert in 2015.Dit jaar zorgde Lisa Vaelen voor een verrassing van formaat, door alle concurrentie te overtroeven. Daarmee is zij de 2e Belgische ooit die dit tornooi op haar naam mag schrijven. Lisa won niet alleen Goud Allround maar ook nog eens twee keer Brons in de toestelfinale Sprong en Grond. Ook Cato zette een sterk resultaat neer, met een 6e plaats allround en Goud in de toestelfinale Brug.Christmas Gym Cup Luxemburg

Begin december trokken Margo Van Linden, Luna De Leus, Sofie Broeckx, Margaux De Pla, Sien Ghekiere en Alyssia Demeester naar Bettembourg voor de internationale Christmas Gym Cup. Ook daar lieten de Gympies van zich spreken met Goud voor Margo in de toestelfinale Brug, en zilver allround, terwijl Luna Goud won individueel allround.
Een geslaagde start van het seizoen dus! De komende weken staan er geen wedstrijden meer op het programma, al gaan we niet op onze lauweren rusten. In februari staat immers opnieuw een belangrijke internationale wedstrijd op het programma, Woga Classic in Dallas.


Compilatiefilmpje GGC:


191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page