top of page

Gympies-junioren blikken terug op een succesvol wedstrijdseizoen!

Onze 3 A-Junioren, Margo Van Linden, Cato Fleurackers en Lisa Vaelen sluiten hun wedstrijdseizoen af met een knal! Na de mooie resultaten op het Belgisch Kampioenschap, met brons voor Lisa, zetten ze overtuigende resultaten neer op het Nederlandse kampioenschap, in een overvolle Ahoy te Rotterdam. Lisa toonde zich de sterkste van de Belgische meisjes en won goud, terwijl Cato brons haalde. Een schitterend resultaat, waarmee Lisa zich verzekerde van een selectie voor het EK, terwijl Cato werd aangeduid als reserve.

In juli ruilden Lisa, Cato en trainer Geert de vertrouwde sportzaal van Keerbergen voor het topsportcentrum in Gent, waar ze zich met de rest van de Belgische delegatie voorbereidden op het EK in Glasgow begin augustus.


Headcoach Marjorie Heuls was tevreden over hun niveau en inzet: « Er was ook een clubgymnaste in de selectie... Lisa heeft een ongelooflijk talent, een uitzonderlijke fysiek voor het turnen. Concurrentie is altijd positief. (...) en ik wil ook graag Cato (Fleurackers) feliciteren die zich als reserve tot op de laatste training heeft ingezet. »


Helaas kwam het EK-avontuur voor Lisa voortijdig ten einde door een ongelukkige landing tijdens een matoefening, amper drie dagen vóór afreis... Het verdict was hard, een kleine kwetsuur met grote gevolgen. Deelname aan het EK was niet meer mogelijk voor Lisa.


Een harde dobber, maar we onthouden vooral dat onze drie Junioren dit seizoen bewezen hebben dat ze mee kunnen met de top! Proficiat dames voor het parcours dat jullie hebben afgelegd: een onvergetelijke ervaring op Woga Classic in Dallas, tal van podiumplaatsen in Portugal, op het Belgisch én het Nederlands Kampioenschap, …. Geniet nu van een welverdiende vakantie!

89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page