top of page

SUCCESS IS A MINDSET
MAKE IT HAPPEN !

dimitri-de-conde detour.png

"Do it with passion
or do it not at all!"

Dimitri de Condé
Panellid 2022

"Success is a mindset. Make it happen!"  Wat roept deze leuze spontaan bij jou op?

Als topsporter én als ondernemer moet je de passie en de drive hebben om elke dag méér te realiseren dan de dag voordien, om te werken aan de realisatie van een doel op lange termijn, vaak tot vervelens toe.

 

Wisselende emoties, succes en ontgoocheling zijn onvermijdelijk, maar je moet de mentale kracht hebben om ermee om te gaan. Enkel wie die mindset heeft zal zijn doel bereiken. Hij focust uitsluitend op zichzelf en is bestand tegen kritiek.

Wie uit zichzelf niet voldoende kracht heeft, is vaak aangewezen op een mental coach

Waarom ben je ingegaan op de vraag van de Gympies om deel te nemen aan dit event?

 

Uit respect voor De Gympies! Mijn dochter Deana heeft enkele jaren het topsporttraject bij De Gympies gevolgd. In die periode heb ik met hoofdtrainer Geert Verstreken veel gesprekken gehad over topsport en het begeleiden van topsporters. Ik kijk met veel respect terug naar die periode, die een echte leerschool voor mijn dochter was. Ze heeft daar geleerd om gestructureerd en gedisciplineerd naar een doel toe te werken. Dit komt haar zeker ten goede bij haar huidige studies en in haar verder leven.

Toen ik de vraag kreeg om mee te werken aan dit event, heb ik dan ook meteen positief gereageerd.

Wat is de core business van het bedrijf waarvan je momenteel zaakvoerder bent? 

Mijn vader baatte een bandencentrale uit. Ik ben opgegroeid in een zelfstandig milieu. Tijdens mijn carrière als profvoetballer, maar ook nu als technisch directeur van een profclub zie ik grote gelijkenissen met de zelfstandige activiteit van mijn vader. In beide gevallen is een drive nodig om een langetermijnvisie te realiseren.

 

Enkel wie deze drive heeft, boekt succes.

Het enig verschil tussen topsport en business ligt in de extreme druk van de media. De mediatisering van de topsport – zeker het voetbal – zorgt voor een enorme druk, maar wekt anderzijds ook adrenaline om er steeds weer tegenaan te gaan

Over Dimitri

Speelde 13 seizoenen lang in de hoogste voetbalklasse, waar hij als middenvelder hoge toppen scheerde bij onder meer Standard Luik, Sporting Charleroi en Lommel SK.
Sinds 2015 is hij Technisch Directeur bij de Belgische eersteklasser KRC Genk. ‘De man van 80 miljoen’ realiseerde met zijn transferbeleid een recordomzet, te danken aan een uitgekiend scoutingnetwerk dat hij in de club introduceerde.
Sport/Voetbalmagazine noemt hem de 'beste Technisch Directeur van België'.

bottom of page