top of page

Mail van Margo uit de States (8)

Only a crazy dream until you do it! Een droom die is uitgekomen voor Margo Van Linden: in augustus stapte ze het vliegtuig op richting Michigan, waar ze haar turncarrière kan voortzetten als College Student aan de Western Michigan University! Wij mogen meegenieten van haar belevenissen via deze blog.


Michigan, 8 mei 2022


Met een klein hartje neem ik afscheid van een “wonderful year” Amerika, het meest memorabele jaar dat ik tot nu toe heb beleefd.

Door onze goede resultaten mochten we met het Bronco gymnastics team van WMU mee naar de “regionals” in Auburn, Alabama🎉. Wij deden eerst zelf onze wedstrijd in de grote arena en bleven het hele weekend supporteren voor de andere college teams. Zoals altijd was de sfeer geweldig, want de beste teams van deze wedstrijden mochten door naar de “Nationals” in Texas enkele weken later. Oklahoma is daar gewonnen. Turnen op hoog niveau, dat mag gezegd. We sliepen in een cosy hotel en beleefden een zalige week. En ja, ja, het is gelukt, ik heb een foto met Olympisch kampioene Sunisa Lee📷! Zo speciaal om samen met haar op dezelfde wedstrijd te staan!

Terug thuis in Kalamazoo was er twee weken geen training en elke dag feest. Dat was voor mij een mindere, want overdreven uitgaanstoestanden zijn zo niet mijn ding. Ik ben er dus ingevlogen om me voor te bereiden op de examens. Ondertussen zijn die ook achter de rug. Ik haalde één keer een “B-A” voor Chemie (nipt, nipt voor een A) en voor alle andere vakken een “A”. Op het afscheidsbanket heb ik daarom een hele mooie award 🏆gewonnen: De “Gymnastics Scholar-Athlete of the year 2022”. Je kan niet geloven hoe trots ik daarop ben.
Alle meisjes van het team zijn nu aan het inpakken om naar huis te gaan. Sommigen komen terug voor zomerschool, anderen pas tegen het nieuwe schooljaar en voor de seniors en voor mij zit het erop. Zonder scholarship is het echt onmogelijk om verder te blijven studeren in Amerika. We genieten nog samen in de kamers, op de laatste vrije trainingen, in de refter, in de cinema en buiten op het volleyball pleintje🏐.


14 jaar turnen, waarvan 10 jaar topsport en dat hebben mogen afsluiten met een droom die is uitgekomen: meedoen in de line-up als college-gymnast voor NCAA in Amerika, ik had het echt niet mooier kunnen dromen. Ik heb er hard voor gewerkt en ben er ook zoveel mensen zo dankbaar voor, dat kan ik eigenlijk gewoon niet beschrijven.

Ik ga het ongelooflijk missen allemaal, ik denk dat ik nog niet weet hoe hard en never say never, maar toch kijk ik ook met veel goesting uit naar een nieuwe tijd hier als student, naar het samenzijn met mijn vrienden en familie en ga ik met plezier eens nieuwe sporten uitproberen.

En … wisten jullie dat

* Een vriendin gedoopt (gebaptized) werd. Ik had dat niet verwacht, maar die werd echt helemaal ondergedompeld in het water

* ik erbij was op de eindejaarsviering 2022 met alle WMU student-atleten

* de mooie vlechtjes in mijn haar altijd gelegd werden door de goede kapsters van ons team

* Sunisa Lee een bodyguard👮 heeft

* ik deze mensen zo hard ga missen: Al, Penny, Tim, Kelsie, Abby, Gigi, Molly, Ally, Halle, Ronni, Rylee, Amanda, Carissa, Sarah, Payton, Dani, Breckin, DK, Cassie, Josie, Tess, Charlotte

* er tranen kwamen van blijdschap toen mijn mama me belde dat ik niet rechtstreeks naar huis ging vliegen✈, maar naar New York om daar met haar nog te citytrippen, ik denk dat ik nog droom…

See you later, alligator, but now for me: in a while crocodile!
417 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page