top of page

Gympies Airlines lokt volle zalenDe Keerbergse sporthal vormde tijdens het voorbije weekend drie keer het decor voor de achttiende editie van de turnshow van de Gympies. De aanwezigen werden getrakteerd op een totaalspektakel, het leven zoals het is op de luchthaven, waarvan niet alleen turnen, maar ook dans, muziek, film en toneel de ingrediënten waren.

“De voorbereiding van de turnshow nam meer dan een half jaar in beslag”, aldus voorzitster Ilse De Smedt. De voorbereidende werkgroep bestond uit Elke De Swert, moeder van twee Gympies-leden, en de trainers Wouter Penninckx, Bernd Nys, Stef Reymenants en An Van der Auwera. Uit hun creatief brein ontsproten tal van originele ideeën die de toeschouwers van bij het begin het gevoel gaven dat ze op een echte luchthaven terecht gekomen waren: piloten, hostessen en stewards in heuse outfit flankeerden de metaaldetector aan de ingang. Tijdens de wisseling van de toestellen en de decors brachten drie acteurs in authentieke piloot-, hostess- en stewardoutfit ludieke toneeltjes. Daardoor waren de overgangen geen dode momenten. Opmerkelijk waren ook de achtergrondbeelden die op de luchthaven van Zaventem gefilmd werden, dank zij de medewerking van één van de ouders.


Kampioenschap

Deze editie mocht rekenen op een recordaantal deelnemers: 940 voor de 3 shows samen of 540 ‘unieke’ deelnemers. Ze brachten toestelturnen, trampoline, tumbling en ropeskipping. Het mooie is dat kinderen en jongeren van elke leeftijd of elk niveau aan bod kwamen, in de meest uiteenlopende disciplines.

Opmerkelijk waren de optredens van de twee wedstrijdgroepen van de turnkring.

De wedstrijdgymnasten AGD (Algemene Gymnastiek Dames) brachten enkele individuele oefeningen aan de brug met ongelijke leggers, de balk en de airtreck, een verende lange baan waarop spectaculaire tumblingreeksen worden uitgevoerd. Voor de acht jongsten onder hen was het zaterdag een bijzonder drukke dag. Vóór hun optreden op de turnshow namen ze nog deel aan het Brabants kampioenschap. Hun trip naar Halle leverde niet minder dan acht medailles op: drie keer goud, drie keer zilver en twee keer brons. De Gympies scoren hoge ogen, ook ver buiten Keerbergen!

Uitbreiding

Een mooie afsluiter van de turnshow was ook het nieuwe groepsnummer van de wedstrijdgroep DEMO, steevast een hoogtepunt van de show.

De degelijke infrastructuur die de gemeente Keerbergen ter beschikking stelt, ligt volgens voorzitster Ilse De Smedt aan de basis van het succes van de club. De voorzitster dankte in haar slotwoord dan ook uitdrukkelijk het gemeentebestuur van Keerbergen. Ze drukte ook de wens uit dat er spoedig werk zou gemaakt worden van de uitbreiding van de turnzaal, zodat ook de talrijke kinderen die nu nog op de wachtlijst staan, aan hun trekken kunnen komen. “Niet alleen de infrastructuur, maar ook de competentie van de trainers, de inbreng van een vijftigtal sponsors en de medewerking van een honderdtal ouders, grootouders en sympathisanten hebben geleid tot een geslaagde editie van onze turnshow,” besloot een tevreden voorzitster.


Liefhebbers van internationaal topturnen noteren nu reeds 10 en 11 november 2019 in hun agenda. Dan heeft in de Keerbergse sporthal de tiende editie plaats van de Gympies Gymnova Cup, een wedstrijd die telkens kan rekenen op een internationaal deelnemersveld.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page