top of page
logo warmste week.png

De Warmste Gymweek

3 goede doelen

banner lege handen.png

Met Lege Handen is een zelfhulpgroep voor ouders van een overleden baby. Om de 6 weken zijn er praatgroepen waar ouders terecht kunnen om te praten met lotgenoten samen te rouwen. Elk jaar is er een herdenkingsviering en een wandeling. We geven getuigenissen in ziekenhuizen om met onze ervaringen de zorgverleners te helpen de juiste begeleiding aan te bieden

Bestemming van de opbrengst?

Onze nieuwe brochures en flyers zijn in druk. Ze hebben een mooie update gekregen zodat de sterrenouders een mooi boekje krijgen met praktische tips, getuigenissen van lotgenoten , enz... We bezorgen deze gratis aan de ziekenhuizen, kind en gezin, begrafenisondernemers, enz... Ook wordt er een nieuwe praatgroep opgestart in Lommel!

Lees meer over deze mooie organisatie op de website van Met Lege Handen

banner huntington liga lang.png

De Huntington Liga vzw brengt mensen betrokken bij de ziekte van Huntington bij elkaar. De ziekte van Huntington is een neurologische, degeneratieve, erfelijke aandoening die de hersenen aantast en een fysieke, mentale en psychische aftakeling tot gevolg heeft. De ziekte vangt doorgaans aan op middelbare leeftijd. Kinderen van een huntingtonpatiënt hebben 1 kans op 2 om deze ziekte over te erven.

 

De Huntington Liga organiseert zelfhulpactiviteiten voor alle betrokkenen. Naast de diverse lotgenotenbijeenkomsten wordt er tweemaal per jaar een vakantieweekend georganiseerd waar patiënten individueel of samen met hun gezin kunnen aan deelnemen. Om de lage drempel van deze activiteiten te verzekeren worden ze gratis of tegen een zeer lage deelnameprijs aangeboden.

Lees meer over deze mooie organisatie op de website van Huntington Liga

banner music for kids lang.png

De vzw Music for Kids sponsort het KID-fonds, dat de zorg van kinderen met een primaire immuundeficiëntie (PID)  wil verbeteren door:

- de ziekte meer bekend te maken bij de eerstelijnsgezondheidszorg, met het oog op een tijdige diagnose
- informatie op maat aan te bieden aan de patiëntjes, hun ouders en hun bredere omgeving
- wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen dat bijdraagt tot de kennis van de meer dan 250 verschillende PID’s

Lees meer over deze mooie organisatie op de website van Music for Kids

bottom of page