5 maart 2016

5de plaats op de demoteamhappening A niveau in Oostende !

Wat een dag, wat een wedstrijd!

Ons demoteam begon de eerste wedstrijddag al om 12 uur met een korte “opwarmingstraining”. Zo konden ze nog snel al hun delen even inoefenen en de hele oefening nog een paar keer doorlopen. Na deze korte, maar krachtige training, aten ze snel hun boterhammen op en mochten ze al meteen de bus op.

De sfeer zat al meteen goed en iedereen had er veel zin in. Het was namelijk de eerste keer dat ze aantraden in het A-niveau. Dit op aanraden van de Gymfed, omdat ze vorig jaar goed gescoord hadden in het B-niveau. Zowel gymnasten als trainers waren van plan hun beste voet voor te zetten en te laten zien wat ze in huis hadden. Aangezien het hun eerste deelname was in het A-niveau, werden er op voorhand geen verwachtingen opgesteld. Het doel was: genieten van de wedstrijd en alles geven wat je in huis hebt.

De opwarming verliep niet al te best. Mogelijk hadden enkele gymnasten wat last van een gezonde vorm van stress, of waren ze een beetje onder de indruk van de wedstrijdvloer. Tijd voor korte peptalk van het trainersteam dus en daarna schmink en haren in orde brengen! Enkele ouders hadden zich opgegeven om te komen schminken en de haren goed te leggen. Graag willen wij deze ook nog eens bedankten, want zonder hen zou het team nooit klaar geraken.

Al snel was de wedstrijd begonnen. Het leek wel uren dat ze achter het doek moesten klaar staan. de gymnasten kregen nog te horen van hun trainers dat ze er volledig klaar voor waren en dat ze er stonden als groep. En vooral dat ze van hun optreden moesten genieten.

Het thema van de oefening: V for Vengance. Het verhaal van een meisje dat gepest wordt op school en dat een voodoo pop vindt op de zolder. Ze heeft alle schoolkinderen in haar macht en neemt op deze manier wraak. Maar haar klasgenoten laten zich niet zomaar doen. De grote voodoo pop komt zelf tot leven en verjaagt het meisje met haar krachten. Enige manier om alles te doen stoppen? De pop in stukken uiteen scheuren!

De oefeningen liep als vanzelf. De gymnasten stonden er en gaven alles van hunzelf. De trotse trainers keken met een grote glimlach toe. We hebben gedaan wat we konden en iedereen was uitermate tevreden.

Maar dan kwam nog de prijsuitreiking. 10e plaats. Niet De Gympies! 9e plaats. Ook niet De Gympies! 8e plaats … Nog steeds niet de Gympies! 7e.. 6e… De Gympies waren nog steeds niet gepasseerd. Alle gymnasten waren al helemaal over hun toeren. De Gympies Keerbergen werden 5e op hun eerste wedstrijd in het A-niveau!

Share