Verslag van maandag 8 april 2013

Iets na 9 vertrok de demoploeg van de Gympies met de bus richting Lommel. Na een woelige rit en wat files arriveerden we 1u30 later in Lommel. De kookouders waren reeds aanwezig om de toegewezen lokalen in orde te krijgen, want die waren vuil achter gelaten. Na het uitladen uit de bus verzamelden we over de lokalen voor een groepsfoto. Nadat alles opgekuist was, konden we ons installeren in 3 afgescheiden lokalen. De trainers hadden ook een slaapzaal en de kookouders ook. Omdat de verwarming niet in orde was, hebben we ’s middags ons eten gegeten in een grote speeltuin over de sporthal. Het was een reuzepicknick. Van daaruit gingen we direct naar de sporthal. Wat een reuzehal met ongelooflijk veel sportzalen. Als we niet bij mekaar bleven zouden we verloren zijn gelopen. De training verliep vlot en was superleuk. Met de nodige onderbrekingen hebben we het tot 17u00 volgehouden. Vlug even douchen en dan richting slaaplokalen. Ondertussen was door wat geknutsel de verwarming in werking en hadden de kookouders ook warm water. Het resultaat was lekkere spaghetti met lekkere saus. Om duimen en vingers van af te likken want velen onder ons gingen een tweede keer terug. Na het afruimen was het free podium. Ieder bracht originele nummers en veel gymnasten alsook trainers en kookouders hadden een nummer. Nog een versnapering en de kleinsten konden reeds naar bed. Even de filmpjes bekeken die tijdens de dag waren opgenomen en dan kon de volgende ploeg naar bed. Nog wat nakeuvelen en een groepsspel spelen en dan konden ook de oudsten gaan slapen. Benieuwd wat de volgende dag zal brengen.

Foto's van maandag kan je hier bekijken

Verslag van dinsdag 9 april 2013

Deze dag zou wel iets drukker worden dan gisteren. In tegenstelling tot het turnkamp kunnen wij bij de demostage in de namiddag en de avond in de zaal, niet tijdens de voormiddag. Daarom is de dag een beetje omgekeerd. In de voormiddag spel en in de namiddag en avond hard trainen. Omdat we niet direct moeten gaan turnen, kunnen we toch een beetje uitslapen, we ontbijten om 8u00. Het spel van deze dag was één tegen allen, het is te zeggen de gymnasten tegen de trainers. We kregen allerlei leuke opdrachten: persoonlijke opdrachten op naam, algemene opdrachten voor iedereen en dan nog stressopdrachten. Als we alle opdrachten perfect zouden uitvoeren, dan winnen de gymnasten en anders de trainers. De inzet was dat de verliezer ’s middags de tafels moeten afruimen. Je mag eens raden wie er won, de gymnasten natuurlijk. Het spel duurde tot de middag waarna we lekkere kip met rijst kregen. Als saus was er ofwel curry ofwel zoetzure. Er was ook veel binnenpost. Iedereen kreeg wel een kaartje of briefje. Nu moesten we richting sporthal waar we trainden tot 17 uur. We deden opwarming, acro, torens bouwen, tumbling, trampoline, steuntjes en dan nog kracht. Daarna vlug terug naar de verblijfplaats waar we groentesoep kregen en zoveel smossen als we wilden. Na het avondeten terug training van 18u00 tot 20u00. We deden opwarming en oefenen op basisdelen, oefenen op details van de wedstrijdoefening, daarna de acrodelen en dan de wedstrijdoefening volledig inclusief de acrodelen. Na het douchen gaan we terug naar onze verblijfplaats waar we nog een nagerecht kregen. Voor de jongsten was het tijd om te gaan slapen. De oudsten kregen nog een film te zien: The Hunger Games. Daarna allen naar bed en dromen over de volgende dag. Een groot probleem was dat er geen internetverbinding ter beschikking was, niet in de verblijfplaats en niet in de sporthal. Om dus foto’s en dit verslag door te sturen, moest er telkens hemel en aarde worden verzet.

Foto's van dinsdag kan je hier bekijken

Verslag van woensdag 10 april 2013

Geschreven door de gymnasten Maurane, Thea, Romy, Gilles, Eline, Simon, Stef

In de ochtend kon de ene beter uit zijn bed dan de andere. Het ontbijt was zoals de vorige keren

maar nog steeds even lekker. Na het ontbijt hadden de trainers een spel bedacht. De groep werd in drie kleinere Demo-groepjes gesplitst. Zo was er een team Roze (Awesome), een team Oranje (Yolo) en een team Geel (Gymkids). Na verschillende rondes was team Gymkids nipt gewonnen van het duidelijk betere team Yolo. Het middageten was zoals altijd super lekker. Daarna moest iedereen zich klaarmaken om naar de training te gaan. Zoals altijd begonnen we met de opwarming op de muziek Takata, gevolgd door kracht. Daarna begonnen we met onze acro waar de meesten nieuwe delen hebben bijgeleerd. Toen begonnen we met de torens, die steeds stabieler werden. Hierna kregen we een lekker tussendoortje. Vervolgens was het tumbling, trampoline en steuntjestraining en dat in 3 groepen. Omdat vandaag Ruth, Ellen en Sarah ontbraken, hadden we een tekort aan trainers. Iana schoot ter hulp bij Tumbling en Helen en Silke namen de steuntjestraining voor hun rekening. Hierna volgden nog dertig minuten krachttraining, waar iedereen zich super voor inzette. Na een stevige namiddagtraining hoorden de kookouders onze buikjes al grommen en bakten ze verschillende soorten eitjes voor ons: een spiegelei, een hard gekookt ei of een omelet. Het was weer lekker en een goede manier om terug op krachten te komen want er volgenden nog twee volle trainingsuren. Terug in de turnzaal kregen we een verrassing. Als opwarming mochten we Kiekeboe en verstoppertje spelen omdat we voordien zo goed hadden gewerkt (wat we eigenlijk altijd wel doen). Daarna deden we dans. Patrik was heel de tijd aandachtig aanwezig waardoor we de blunder (Thea begon haar dans heel theatraal te vroeg, terwijl iedereen er op stond te kijken en ze het zonder te beseffen maar verder deed) van Thea Cipido op video hebben staan. Daarna douchen, terug naar de verblijfplaats, een versnapering verorberen en de kleinsten konden al in hun nest. De oudsten hebben nog wat video’s bekeken van wat opgenomen was, maar ook van de wedstrijden van andere demogroepen. Dit was het voor vandaag, tot morgen.

Foto's van woensdag kan je hier bekijken

Donderdag 11 april 2013

De nacht verliep bij sommigen wat beter als bij anderen en ’s morgens om half 8 wanneer de voorbije dagen alle gymnasten al wakker waren wanneer de trainers hen gingen roepen was het nu nog heel stil. Toch iedereen wakker maken want de valiezen moesten gemaakt worden en alles moet netjes opgeruimd worden. Na een stevig ontbijt begon iedereen zijn valies te maken. Nadat de groten hun valies gemaakt hadden gingen ze de kleintjes helpen. Alles werd mooi in 1 lokaal gezet en op rijtjes per leeftijd zodanig dat de ouders de valiezen van hun gymnasten snel konden terugvinden. Daarna werd er stiekem nog een bedankingsbrief voor de kookouders en Patrik gemaakt en daarna konden we gaan eten. We moesten al om 11u eten aangezien we om 12u al begonnen te trainen. Wanneer de gymnasten en trainers naar de zaal vertrokken waren konden de kookouders en enkele helpende handen beginnen met het opruimen van de scoutslokalen. Tijdens de training werden dezelfde onderdelen als de vorige dagen getraind. Te beginnen met de opwarming en de kampdans, vervolgens acro en de details van het laatste liedje van de oefening. Na 2u trainen kregen de gymnasten een peer. Hierna werd er nog getraind op tumbling, trampoline en steuntjes, en natuurlijk ook kracht. Rond half 4 kregen de gymnasten een wafel. Nadat deze op was nog even de delen en reeksen van de oefening inturnen en dan kwamen de ouders er aan. De gymnasten lieten zien wat ze nieuw geleerd hadden en de oefening werd getoond waar we een hele week hard op gewerkt hadden. Daarna even wat meer uitleg geven aan de ouders over hoe de week verlopen was, en natuurlijk werden de kookouders en Patrik bedankt voor hun werk gedurende de stage. De 5 kookouders kregen een mooie kookshort met een groepsfoto van alle gymnasten en trainers en Patrik kreeg een lekkernij. Hierna lieten de gymnasten nog het nieuwe demolied horen. Ze hadden dit moeten maken tijdens de activiteit van 1 tegen allen en dit was meer dan geslaagd. Daarna lieten ze de kampdans nog zien die Ellen en Sarah gemaakt hadden en dan was het tijd om naar huis te gaan.

De week was meer dan geslaagd. De gymnasten hebben hard gewerkt en veel nieuw geleerd. De activiteiten waren super leuk en het eten was heel lekker! Hopelijk konden de ouders thuis genieten van de verslagen en de foto’s die gedurende de stage doorgestuurd werden. Vermoeiend maar voldaan keren de gymnasten, trainers en kookouders weer huiswaarts…. Op naar volgend jaar!

Bekijk hier de laatste foto's!

Share