Demo @ Eurogym: Dag 1

Het was een lange rit waarop niet al te veel geslapen is.... maar gelukkig kwamen we dan ook vroeg aan in Tsjechië!
Eerst de school verkennen, kamers indelen en iedereen installeren en dan weg naar ons ontbijt. Onverwacht werd dit toch aangeboden door de organisatie....en het viel goed in de smaak.
Al snel merkten we dat de zon goed aan het schijnen was. Daarom besloten we na het ontbijt terug naar de school te gaan om ons in te smeren. Daarna zochten we een grasveld op aan het water waar we de rest van de voormiddag door brachten. Daarna was het tijd voor het middageten: kip met rijst... mmm

Aangezien iedereen heel moe was van de busreis besloten we om een siesta te houden van een uurtje. Iedereen bed in en het was meteen muisstil! Daarna was het tijd voor de parade en openingsceremonie! Veel volk.... heel veel volk... maar wat een sfeer! Iedereen onder ons heeft genoten van het massaevenement! Aansluitend was er meteen een feestje waar Mick het beste van zichzelf liet zien en het opnam tegen wat jongens uit andere landen in een wedstrijdje salto!
We keerden moe maar voldaan terug naar de school waar iedereen op dit moment rustig aan het douchen is.
Zo meteen gaan onze jongsten slapen en chillen de ouderen nog wat in hun kamer.
Nachtbewaking zal niet nodig zijn want iedereen is doodmoe van onze eerste super leuke dag hier in Tsjechië!
Tot morgen met een nieuw verslag!!

Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ

Demo @ Eurogym: dag 2

We zaten weer vroeg aan de ontbijttafel om onze dag optimaal te benutten. We hadden gisteren goed gezweet dus we besloten de voormiddag door te brengen in het zwembad... maar de organisatie dacht daar anders over aangezien daar workshops bezig waren waardoor wij niet mochten zwemmen.
Na een spel besloten we de gymnasten even vrij te geven om de stad te gaan verkennen. De groten besloten om iets te gaan drinken en de jongeren trokken op pad naar de winkeltjes. A het middageten was het tijd voor ons eerste optreden. In de blakende zon op een hete mat brachten ze de verkorte versie van ons wedstrijdnummer.... en wat deden ze dat goed. Ze kregen dan ook een groot applaus van het publiek! Daarna was het eventjes tijd voor afkoeling in de fontein waar er zonder aarzelen met water gespeeld werd.
Na de afkoeling vertrokken we naar de arena waar we vrijdag de Belgische driekleur mogen vertegenwoordigen. We turnden hier nog 2 keer onze oefening zodat de belichting afgesteld kon worden. We besloten nog even naar de andere galagroepen te blijven kijken zoals oa de groep van Italië, Estland, Hongarije,... hierna was het al tijd voor het avondeten.
Om de dag af te sluiten besloten we om een fotoshoot te houden waarbij alle formaties hun acrodelen voor de lens konden showen. En wat was het een succes... De camera stond geen seconde stil!
Hierna was het douchen en bed in voor de kleinsten. De jongeren speelden nog wat spelletjes en de oudsten gingen samen met enkele trainers nog iets drinken.

Tot de volgende keer maar weer!

Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ

Demo @ Eurogym : dag 3

Met een beetje vertraging het verslag van onze derde dag.
Na het ontbijt vertrokken we naar onze eerste workshop... streetdance. We moesten eerst nog wat loskomen maar op het einde hadden we de moves te pakken! Hierna gingen we door naar de workshop parcours... afzien was het. "You choose parcours, you get parcours!!!" was het motto van de lesgevers... maar ze vonden het wel fijn!
Na het middageten was het tijd voor ons tweede optreden van de week! Dit keer met een dakje boven ons hoofd waardoor de gymnasten het toch iets minder warm hadden. We besloten er een rustige avond van te maken met een verdiend ijsje!! (Voor 35 euro waren onze 37 gymnasten en 5 trainers gesteld.... mss moeten we naar Tsjechie verhuizen? :))
Daarna was het voor de jongsten bedtijd terwijl de anderen nog genoten van wat spelletjes op de kamer!

Morgen is het galadag... SPANNEND!!!

Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ

Demo @ Eurogym : dag 4

In de voormiddag speelden we een spel, waarna de rest van de dag gevuld was met repetities voor het gala en het gala zelf. Vanaf 13u zaten we in de arena... het was een lange dag maar wat was het de moeite waard! 2 repetities, het inoefenen van het slotnummer, iedereen schminken, alle haren doen en toen was het 20u. We moesten als 3e ploeg optreden dus het was al snel aan ons. Veel publiek in de zaal, dus iedereen zat wel met wat stress! Maar wat deden ze dat goed!! Onze gymnasten lieten een prachtige verkorte versie van ons nummer zien dat duidelijk in de smaak viel bij het publiek!! Wauw! Een fantastische afsluiten van ons demoseizoen!
Zaterdag is het onze laatste dag in Tsjechie... dubbel en dik genieten dus!

Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ

Demo @ Eurogym : dag 5 + terugreis

Onze laatste dag was nog druk gevuld. De dag werd gestart met 2 workshops... airtack en stretch and balance. Het eerste viel wat beter in de smaak dan het tweede maar het belangrijkste is dat iedereen zich geamuseerd heeft! Na de middag trokken we naar de arena om de flashmob in te oefenen. In 2018 gaat Eurogym door in Luik in België... Dus de vlag zou op het einde van de slotceremonie overgedragen worden van Tsjechie naar België. Hierna trokken we naar het zwembad. Het was dan wel niet zo'n super weer maar dat hield ons niet tegen om ons te amuseren in het (koude) water. Daarna was het tijd voor de slotceremonie waar de vlag overgedragen werd (Met Mick in de hoofdrol) en we de flashmob moesten dansen. En om af te sluiten genoten we van een party!

Snel valiezen maken en gaan slapen want om 6u moesten we opstaan om aan onze terugreis te beginnen.

De terugreis verliep vlot. Hier en daar eventjes file maar voor de rest geen problemen gehad. Ondertussen zijn we reeds in België en om 22u komen we aan aan de sporthal.

Moe maar voldaan zullen we allen naar ons eigen bedje terugkeren en dromen van alles wat we deze week beleefd hebben!

Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ Eurogym 2016: TsjechiŽ

Share