28 mei 2016

5 de plaats best show team finale !

Op zaterdag 21 mei turnden we onze laatste wedstrijd, de Ros Beiaard Cup in Dendermonde. Onze gymnasten zetten een knaller van een oefening neer en eindigden hiermee op een mooie 6e plaats in het A-niveau.

Nu de 4 wedstrijden achter de rug waren werden de punten geteld. In de eind ranking komen we op een mooie 6e plaats op 13 deelnemende teams. Niet slecht voor ons eerste jaar in het A-niveau!

MAAR… blijkbaar was onze laatste wedstrijd niet echt de laatste wedstrijd. Maandagochtend kwam er een mailtje binnen met de melding dat we geselecteerd waren voor de BEST SHOW TEAMS FINALE 2016! De 4 beste teams in de eind ranking worden automatisch geselecteerd. Het 5e team dat mag deelnemen wordt gekozen door de denkcel demo en krijgt een wildcard. En jaja… het demoteam van de Gympies Keerbergen kreeg deze wild card door het hoge showgehalte in hun nummer ‘V for vengeance’! 1 detail.. de finale vond plaats op zaterdag 28 mei. We hadden dus exact 5 dagen om alles te regelen! Gymnasten verwittigen, plaatsen aanpassen, bus regelen, wedstrijdbladen in orde maken…. Heel wat werk op korte tijd maar het was zeker en vast de moeite waard.

Op zaterdag 28 mei was het zo ver. Er werd op de middag nog een uurtje training ingelast om alles op punt te stellen. Daarna vertrokken we richting Kortrijk. Na een busrit van 2u kwamen we aan in de sporthal… een sporthal? Een SPORTHAL met 2500 plaatsen voor toeschouwers die nagenoeg helemaal vol zat! Inturnen, schminken, haren doen.. alles verliep zoals we gewoon waren. Om 20u begon de eigenlijke wedstrijd. Onze gymnasten stonden te popelen om de finale te turnen! Als eerste demoteam mochten wij de finale turnen en wat deden onze gymnasten het goed! Ze lieten stuk voor stuk zien dat ze het waard waren om in die finale te staan! Wauw! Tevreden trainers, tevreden gymnasten, tevreden ouders en toeschouwers!!! Dat we uiteindelijk 5e gingen worden wisten we al op voorhand maar het was een eer en prestatie op zich dat we daar stonden in ons eerste jaar A-niveau!

Om ons demoseizoen samen te vatten: In juni kregen we de melding van Gymfed dat we vanuit het B-niveau moesten overstappen naar het A-niveau. Zowel de trainers als de gymnasten zijn er kei hard voor gegaan en hebben een heel seizoen het beste van zichzelf gegeven. Het resultaat van al dit harde werk uitte zich in een mooie 6e plaats op 13 deelnemende teams en als kers op de taart mochten we de Best Show Teams Finale turnen! Wauw… ons seizoen is alvast geslaagd! Nu werken we toe naar ons optreden op de demodag in Wanze die zal doorgaan op 25 juni. Daarna focussen we ons op het demofestival ‘Eurogym’ waar verschillende Europese demoteams samen komen en hun oefening laten zien. Om ons seizoen nog beter te maken dan het al is mogen we in Tsjechië de Belgische driekleur vertegenwoordigen op het gala waar 1 ploeg per land een optreden mag geven.

Bij deze hebben we het demoteam van De Gympies Keerbergen officieel op de kaart gezet!

HOP HOP HOP, DE GYMPIES AAN DE TOP!!!

Share