23 februari 2013

Tweede plaats op Teamhappening te Oostende!

Afgelopen zaterdag stond voor ons 45-koppig Demoteam de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Meteen ook de eerste keer dat ze hun gloednieuw nummer aan het publiek mochten presenteren. Het hoeft geen betoog dat de zenuwen strak gespannen waren...

Met 'Diamons are forever' wist ons team een schitterende tweede plaats te veroveren, op 15 deelnemers - een fantastisch resultaat!

Lees hieronder een verslagje van de ouders:

Bij het krieken van de dag stonden de gymnasten van de demoploeg klaar aan de sporthal van Keerbergen. Allen de bus op voor een lange busrit. Even na tien uur kwamen we aan in Oostende. Plots kwam alles in een stroomversnelling terecht, vlug aanmelden, vlug omkleden. Amper de mat op om in te turnen moesten we reeds naar de wedstrijdvloer om in te oefenen. Gelukkig was de materiaalploeg een dag eerder vertrokken en stond alles reeds klaar. Na het inturnen was het met een bang hart afwachten naar de wedstrijd zelf die voor ons om half twee zou beginnen. Dus nog veel wachttijd, maar de schminkploeg stond al klaar om ons volledig op te smukken. Daarna werd de stress alleen maar groter en groter. We waren de eerste ploeg na de pauze en die duurde tergend lang. En dan plots was het zo ver. Iedereen bang maar iedereen deed zijn uiterste best. Iedereen wist van zichzelf dat ze het prima hadden gedaan, maar was dat bij de andere gymnasten ook zo? En dat was het dan. Nu wachten op de uitslag. Wij hadden totaal geen idee waar we stonden,.met 15 ploegen met verschillend niveau. Onze supporters begonnen ijverig te speculeren, een vijfde plaats? Sommigen durfden aan een vierde plaats te denken maar niemand waagde zich aan een podiumplaats. De afroeping begon. De zenuwen sloegen toe. We hoorden de vijfde plaats afroepen en toen we de vierde hoorden vernoemen waren we dolblij met de zekerheid van een podiumpositie. Onze droom werd werkelijkheid. We waren zelfs niet derdes, maar behaalden een eervolle en welverdiende tweede plaats. Onze dag kon niet meer stuk. Onze mascotte rijdt met een beker richting Keerbergen waar hij een ereplaats krijgt. Ons wedstrijdseizoen is prima begonnen. De gymnasten van het demoteam danken onze materiaalploeg, kledingploeg en schminkploeg. De trainers zijn superfier om met zo’n fantastische groep gymnasten te mogen werken. En nu naar de volgende wedstrijd, maar eerst de turnshow nog.

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

2e plaats op Teamhappening te Oostende!

Share