8-9 maart 2014

Rune top op Gymnix in Canada

Afgelopen weekend namen Rune Hermans en Jelle Beulens met de nationale juniorenploeg deel aan. het prestigieuze internationele tornooi Gymnix in Canada. Ze namen het op tegen toppers uit Canada, Nieuw-Zeeland, Italië, UK, Roemenië en Rusland.

Een week eerder bewees Rune op een testwedstrijd in het topsportcentrum te Gent al dat ze in zeer goede doen is en ook in Canada zette Rune het beste Belgische resultaat neer met een knappe 6e plaats in het allround klassement en een topscore van liefst 53,891 punten. Ze sleepte bovendien 3 toestelfinales in de wacht: balk, brug en mat, waarin ze respectievelijk 8e, 5e en 5e eindigde. Knappe prestaties, getuige ook de filmpjes hieronder.

Jelle had een goede voorbereiding achter de rug, maar enkele missers haalden haar score onderuit zodat ze genoegen moest nemen met 49,383 punten.

Bérengère Fransolet won vorig jaar nog Brons in de toestelfinale Brug van dit tornooi, maar moest dit jaar helaas forfait geven wegens een rugblessure.

In elk geval zijn onze drie vedetten nog altijd in de running voor een ticket voor het EK dat half mei in Sofia (Bulgarije) plaatsvindt. Proficiat meisjes!

)
)

Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada Rune top op Gymnix in Canada

Share