11-18 mei 2014

Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia!

Van 11 tot 18 mei 2014 vond in Sofia (Bulgarije) het Europees Kampioenschap artistieke gymnastiek plaats. Twee van de vijf Belgische junioren volgden een deel van hun opleiding in Keerbergen: Rune Hermans en Jelle Beullens.

Het is niet de eerste keer dat meisjes van onze club ons land mogen vertegenwoordigen op een Europees kampioenschap. In 2008 wist Stefanie Van Meerbeeck zich als eerste van De Gympies Keerbergen vzw te kwalificeren voor een Europees kampioenschap: het EK 2008 in Clermont-Ferrand. Samen met Gaëlle Mys en Emilie Ibragiumova mocht ze de Belgische eer verdedigen, Aagje Vanwalleghem raakte gekwetst tijdens de voorbereiding. Stefanie eindigde als tweede Belgische op de 24e plaats individueel allround, na Gaëlle die 16e eindigde.

In 2012 zette Bérengère Fransolet een schitterend resultaat neer op het EK in Brussel. Met een knappe 19e plaats in de kwalificatiewedstrijden wist ze zich als enige Belgische te plaatsen voor de allroundfinale. Daarin eindigde ze 7e: het beste juniorresultaat in de Belgische turngeschiedenis!

Voor het EK van 2014 waren alle ogen dan ook op Bérengère gericht. Helaas moest zij verstek geven omdat ze nog niet helemaal hersteld is van een rugblessure. Bérengère bereidt zich nu volop voor op haar eerste WK in oktober van dit jaar.

Behalve Bérengère waren er nog twee Keerbergse meisjes in de running voor een EK-selectie: Rune Hermans en Jelle Beullens. Rune zette in de voorbereidende kwalificaties meermaals de beste Belgische prestatie neer. Op het Belgisch kampioenschap in Mechelen werd de selectie definitief beslist: zowel Rune Hermans als Jelle Beullens, respectievelijk 2e en 3e op het Belgisch Kampioenschap, werden geselecteerd voor de juniorenploeg van het EK.

Zowel Rune als Jelle zetten knappe prestaties neer in Sofia: in het ploegenklassement eindigden de Belgische junioren 6e! Bovendien wist Rune zich te kwalificeren voor de wedstrijd individueel allround, waaraan de 24 beste meisjes van Europa mochten deelnemen (max. 2 per land). Aangezien Jelle maar 3 van de 4 toestellen deed in de kwalificatiewedstrijden, kon zij zich niet plaatsen voor de allroundfinale. Rune deed het ronduit schitterend in de allroundfinale en zette net als Bérengère in 2012 het beste Belgische resultaat neer met een 9e plaats in het eindklassement.

Fantastische prestaties - proficiat!

Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia!

Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia! Rune en Jelle scoren op het EK in Sofia!

Share