Marthe Hoskens uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi

3 jaar na Jelle Beullens, krijgt nu ook Marthe Hoskens de kans om een unieke ervaring te beleven… een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de WOGA Classic 2016. Dit prestigieuze Amerikaanse tornooi vindt plaats van 12 tot 14 februari in Texas, Dallas.

De 14-jarige Marthe volgt al enkele jaren een intensief trainingsprogramma bij De Gympies Keerbergen vzw. Ze nam ook al aan verschillende internationale wedstrijden deel, en is momenteel in de running voor een selectie voor het Europees Kampioenschap op 25 mei in Bern.

Maar eerst dus richting Amerika. WOGA Classic is een gerenommeerd tornooi dat sinds 1994 georganiseerd wordt in Texas, Dallas. En zoals alles in Amerika steevast ‘big’ is, geldt dit ook voor deze wedstrijd: niet minder dan 1.500 gymnasten strijden op verschillende locaties en in verschillende competities voor een prijzenpot van 8.000 dollar. De wedstrijd waarvoor Marthe is uitgenodigd, is de International Elite Session (hoogste level) die op 13 februari in de Dr. Pepper Arena plaatsvindt. De tegenstand zal niet min zijn met deelname van teams uit onder meer Canada, Frankrijk, Japan, Mexico, Noorwegen, Trinidad en Tabago en uiteraard alle Amerikaanse topteams! WOGA Classic staat gekend als een wedstrijd waarop de toekomstige Olympische sterren het tegen elkaar opnemen.

WOGA Classic is een initiatief van het wereldvermaarde trainingscentrum WOGA Gymnastics, opgericht en nog steeds geleid door voormalig Olympisch kampioen Valeri Liukin en bakermat van tal van Olympische kampioenen, waaronder dochter Nastia Liukin (2008), Carly Patterson (2004) en Mary Lou Retton (1984). De trainers van dit centrum zijn haast allemaal voormalige kampioenen uit Rusland, Kazachstan, Letland, Frankrijk, Roemenië en de USA, samen goed voor 57 olympische en wereldtitels! Om maar te zeggen dat het niet alleen voor Marthe, maar ook voor haar coaches weer een bijzonder leerzame ervaring belooft te worden!

Website Woga Classic

Marthe uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi! Marthe uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi! Marthe uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi! Marthe uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi! Marthe uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi! Marthe uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi!

Share