Lees ook het artikel in Het Nieuwsblad

17 december 2011

Gouden medaille voor Jelle Beullens op internationaal turntornooi

Afgelopen zaterdag won De Gympies Keerbergen vzw met Jelle Beullens de Christmas Gym Cup, een internationaal turntornooi te Luxemburg. Opmerkelijk: de 12-jarige Jelle is eigenlijk Belofte, maar trad aan in de oudste leeftijdscategorie van de Seniors, waardoor ze het moest opnemen tegen meisjes die enkele jaren ouder waren…

Dat Jelle Beullens, sinds 5 jaar lid van turnclub De Gympies Keerbergen vzw, een grote turnbelofte is, is geen geheim. Ze werd 2 jaar op rij Brabants kampioen, was vorig jaar Vlaams kampioen en strandde op een zucht van het goud op de Belgische Kampioenschappen. Ook internationaal kan ze al enkele mooie resultaten voorleggen: in 2009 won ze goud in ploeg op de Gympies-GymnovaCup, in 2010 won ze in Pozuelo (Madrid) zilver allround, en goud en brons in de toestelfinales Balk en Brug. Vorig jaar won ze Brons in ploeg op de Gympies-GymnovaCup en zilver op de toestelfinale Sprong in Pozuelo.

Voor de Christmas Gym Cup in Luxemburg besloot coach Geert Verstreken om zijn 12-jarige pupil niet in te schrijven voor haar eigen leeftijdscategorie (Beloften), maar wel voor de oudste leeftijdscategorie, de Seniors. “Bedoeling is om Jelle wedstrijdervaring te laten opdoen. Een mooi resultaat is natuurlijk altijd meegenomen, maar is geen doel op zich op deze leeftijd. Het is vooral belangrijk dat ze zich leert meten met meisjes die haar qua turntechnisch niveau kunnen uitdagen."

Dat Jelle uiteindelijk goud won, was dan ook een opmerkelijk resultaat gezien het sterk bezette deelnemersveld met meisjes uit onder meer Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk... Verschillende trainers en juryleden kwamen de Belgische delegatie dan ook feliciteren na afloop.

De hoge moeilijkheidsgraad van de oefeningen evenals de keurige afwerking leverden Jelle een monsterscore van 48,167 punten op, bijna 3 volle punten meer dan de Spaanse Irene Matienzo Pietsch die tweede werd. “48 punten is werkelijk een bijzonder hoge score in de internationale turnwereld”, zo bevestigt jurylid Iliana Fegya.

Uitstraling

In de Vlaamse turnwereld mag De Gympies Keerbergen dan bekend staan als de 2e grootste turnclub van Vlaanderen met een hoog aangeschreven opleiding voor meisjesturnen, in het buitenland begint de Keerbergse club nu pas naam te maken. “Prestaties zoals deze van Jelle zijn uiteraard zeer belangrijk om onze naam ook buiten de landsgrenzen te bevestigen. We zijn dan ook heel fier op het schitterende resultaat van Jelle", aldus voorzitster Ilse De Smedt.

Vanaf januari start de Belgische competitie met als orgelpunt het Belgisch Kampioenschap op 21 mei in Sint-Niklaas. Daarna volgen nog enkele internationale wedstrijden, waaronder eentje in Madrid in juni, maar eerst en vooral nog de eigen Gympies-GymnovaCup, een internationale wedstrijd die op 26-27 mei in Keerbergen plaatsvindt. Jelle kijkt er naar uit om dan voor haar thuispubliek te kunnen aantreden.

Jelle wint internationaal tornooi in Luxemburg

Gazet van Antwerpen, 23 december 2011

Jelle wint internationaal tornooi in Luxemburg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Streekkrant, 23 december 2011

Share