9-10 november 2012

Jelle en Rune scoren sterk met Belgische ploeg in Parijs

Op 9-10 november trokken Jelle Beullens en Rune Hermans met de Belgische Juniorenploeg richting Parijs, om er deel te nemen aan de 16e editie van het internationale tornooi van Combs-La-Ville. Jelle en Rune vormden samen met Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) een ploeg en wonnen Brons in het ploegenklassement. Enkel Canada en Frankrijk deden beter.

Jelle zorgde voor de hoogste Belgische score in het individuele klassement, en viel met een vierde plaats net naast het podium. Cindy werd 6e en Rune 8e, goed voor de 3e hoogste score van de Belgische delegatie dus. De Belgische delegatie wist ook heel wat plaatsjes in de toestelfinales te bemachtigen: Rune werd 7e in de toestelfinale Brug, Jelle 4e aan Sprong en 5e aan Balk en Mat. Cindy won zilver in de toestelfinale Mat.

Jelle liet in elk geval een sterke indruk na in de internationale turnwereld, zo getuige dit fragment op The Couch Gymnast: "Worth mentioning also is Belgium’s Jelle Beullens, a little, tight-packed powerhouse first-year junior full of energy and get-go. She gave some very nice routines yesterday and today but unfortunately just kept missing the podium, placing fourth at the all-around yesterday and fourth in vault, fifth in beam, and fifth at the floor today. She’ll be one to keep an eye on in future events".

De individuele prestaties van de Belgische meisjes waren niet onbelangrijk met het oog op het EJOF, de Jeugd Olympische Spelen die in juli 2013 in Utrecht plaatsvinden, de belangrijkste wedstrijd voor Junioren in Europa . Er zijn veel gegadigden voor de slechts 3 beschikbare plaatsen, en voorlopig zijn 3 meisjes die in onze club werden opgeleid, in de running voor een ticket voor het EJOF: Jelle Beullens, Rune Hermans en Bérengère Fransolet. We wensen hen alledrie heel veel succes toe!

Filmpjes:
Jelle Sprong 1 - Sprong 2 - Balk - Mat
Rune Sprong, Brug, Balk, Mat

Jelle en Rune scoren sterk met Belgische ploeg in Parijs Jelle en Rune scoren sterk met Belgische ploeg in Parijs Jelle en Rune scoren sterk met Belgische ploeg in Parijs Jelle en Rune scoren sterk met Belgische ploeg in Parijs

Share