11 mei 2013

Imke en Bérengère Belgisch Kampioen - Zilver en Brons voor Dena en Rune!

Ronduit schitterende prestaties van de Gympies-meisjes op de Belgische Kampioenschappen AGD... Niet alleen wisten de Gympies liefst twee Belgische titels in de wacht te slepen, de 2 titels werden nog aangevuld met 2 extra podiumplaatsen. Vier medailles dus op de Belgische kampioenschappen, een prachtige prestatie!

In de categorie van de Miniemen was de druk bijzonder hoog voor de Gympies-meisjes, nadat ze op de Vlaamse kampioenschappen beslag hadden gelegd op de eerste 4 plaatsen. Deana De Condé, Vlaams Kampioen 2013, moest helaas verstek geven wegens een kwetsuur. Imke Wolthuizen en Dena Alaers slaagden er opnieuw in om de hoogste scores af te leveren op naam van de Gympies: met 70,625 kroonde Imke zich tot Belgisch Kampioen. Dena volgde op amper 35 honderdste en won Zilver met een score van 70,275. Ook Ines turnde een mooie wedstrijd en eindigde 11e, een verdienstelijke plaats in dit sterk deelnemersveld.

In de categorie van de Juniors waren alle ogen op Bérengère Fransolet gericht. Bérengère loste de verwachtingen in met een prachtige wedstrijd en sleepte voor het vierde jaar op rij de Belgische titel in de wacht! Ook Rune Hermans (aangesloten bij Gym Haacht, maar opgeleid bij De Gympies) veroverde een plaats op het podium en won Brons.

2 Belgische titels - 4 medailles - een prachtige balans voor de Belgische Kampioenschappen. De Gympies bevestigt daarmee eens te meer tot de absolute top van België te behoren in de discipline AGD. Voor het 6e jaar op rij slaagt de club erin om minstens 1 Belgische titel op haar naam te schrijven. De afgelopen zes jaar won De Gympies Keerbergen niet minder dan 20 medailles op de Belgische Kampioenschappen!

Wie de Gympies-meisjes live aan het werk wil zien, kan op 18-19 mei een kijkje komen nemen op de Gympies-GymnovaCup in de sporthal van Keerbergen. Dan nemen ze het op tegen buitenlandse concurrentie. De club verwacht immers meer dan 100 gymnasten uit 13 landen op deze internationale turnwedstrijd.

Meer info over deze wedstrijd vind je hier.

Share