14 december 2013

Gympies winnen Youth Christmas Cup in Luxemburg!

Op zaterdag 14 december namen 6 meisjes van onze club deel aan een internationale turnwedstrijd in Bettembourg (Luxemburg), de Christmas Gym Cup. Ze namen het op tegen meisjes uit Luxemburg, Engeland, Nederland en Franstalig België en keerden terug met 3 Gouden medailles, 1 ZIlveren en 1 Bronzen medaille!

Zaterdagvoormiddag mochten Emma Stok en Marthe Hoskens de spits afbijten. Voor beide meisjes was het hun eerste buitenlandse ervaring, en ze deden dat voortreffelijk: Emma toonde zich de beste in de categorie van de Poussines en sleepte Goud in de wacht, terwijl Marthe Zilver wegkaapte in de categorie van de Juniors. Ze strandde met slechts 4 tienden van een punt verschil op een zucht van het goud. Een geweldige start van deze internationale ontmoeting.

In de namiddag was het de beurt aan de Benjamins, en daar waren we met liefst 4 meisjes vertegenwoordigd: Cato Fleurackers, Margaux Daveloose, Deana Decondé en Ines Gilson. Fien Vandeberg moest in laatste instantie verstek geven door een kleine maar vervelende kwetsuur aan de teen, die ze notabene tijdens de laatste wedstrijdtraining opliep... van pech gesproken!

Ook bij de Benjamins wisten onze meisjes 2 podiumplaatsen in de wacht te slepen: Deana won Goud en Ines Brons. Cato en Margaux, allebei een jaartje jonger en de jongste deelnemers in deze categorie, presteerden knap met een 8e en 10e plaats - absoluut veelbelovend voor de toekomst!

Kers op de taart was de eerste plaats in het jongerenploegenklassement voor De Gympies Keerbergen met een score van 194,100 punten, op de hielen gevolgd door de Waalse Gymnastiekfederatie met 193,500 ptn.

Een meer dan geslaagde eerste testwedstrijd voor het nieuwe seizoen!

Foto's kan je bekijken op onze Facebook-pagina

Share