25 juni 2016

9 podiumplaatsen in Madrid

De AGD-meisjes sloten hun wedstrijdseizoen tradititiegetrouw af met een internationale wedstrijd in Madrid. De XI editie van deze wedstrijd verwelkomde ruim 200 gymnasten uit 8 landen, waaronder Engeland, Hongarije, Nederland, Portugal, ...

Voor Femke Smaers en Louise Van Eygen was het, afgezien van de Gympies-GymnovaCup, hun eerste buitenlands tornooi. Voor Femke zelfs de eerste volledige wedstrijd sinds lang. Ze deden het allebei voortreffelijk, met 1 val aan de 4 toestellen, en eindigden mooi in het midden van het klassement: Femke (°2004) werd 13e bij de Youth en Louise (°2006) 17e bij de Kids.

Cato Fleurackers (°2003), Fien Vandeberg (°2003), Margo Van Linden (°2003) en Lisa Vaelen (°2004) namen deel in de categorie van de Juniors (°2002 en °2001), en wisten zich ondanks het leeftijdsverschil aan de top van het klassement te handhaven! In het algemeen klassement was het Goud voor Britt Vanneste (°2002), Zilver voor Lisa en brons voor Fien. Margo werd knap vierde. Cato turnde uit voorzorg geen volledige wedstrijd: wegens lichte hinder aan de schouder kwam ze niet in actie aan de brug, dus geen algemene ranking voor haar.

Daarnaast wonnen De Gympies-meisjes nog verschillende podiumplaatsen per toestel: Lisa Vaelen won als jongste van het hele gezelschap niet alleen zilver allround, maar ook goud aan sprong, goud aan grond en brons aan brug! Fien Vandeberg won naast het brons allround nog zilver aan brug en brons aan balk, Cato Fleurackers won zilver aan balk en brons aan grond. Twee gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles dus, mooie afsluiter van een schitterend seizoen!

Share