22 maart 2014

Gympies schitteren op Vlaamse Kampioenschappen

Met niet minder dan 10 gymnasten van onze club die zich wisten te kwalificeren, zorgde onze club alweer voor de grootste afvaardiging op de Vlaamse Kampioenschappen die afgelopen weekend in Leuven plaatsvonden.

De afgelopen 6 jaar verzamelde De Gympies Keerbergen liefst 11 Vlaamse titels en 26 (!) podiumplaatsen... Het hoeft geen betoog dat de verwachtingen ook dit jaar hooggespannen waren, maar onze meisjes maakten hun favorietenrol helemaal waar!

In de categorie van de Benjamins moest Emma Stok in laatste instantie forfait geven wegens ziekte.

Maar in de categorie van de Miniemen 1A (°2003) was het meteen een schot in de roos: Cato Fleurackers won afgetekend goud en mag zich voor het 2e jaar op rij Vlaams Kampioen noemen! Margaux Daveloose strandde op een zucht (0,05 punten!) van het podium en eindigde 4e. Fien Vandeberg turnde eveneens een heel mooie wedstrijd en eindigde 9e.

In de categorie Miniemen 2A (°2002) moest favoriete Dena Alaers in laatste instantie afhaken wegens een kwetsuur. Haar drie vriendinnen zorgden ei zo na voor een volledig Gympies-podium: Imke Wolthuizen won Goud, Deana Decondé Zilver en Ines Gilson kwam 0,85 punten te kort voor Brons.

Bij de Beloften (°2001) moesten Sofie Van Den Borre en Marthe Hoskens het opnemen tegen de topsportgymnasten van Gent, ze werden respectievelijk zesde en zevende.

Balans: alweer 2 Vlaamse titels en 3 podiumplaatsen voor De Gympies Keerbergen!
En alle meisjes wisten zich rechtstreeks te plaatsen voor het Belgisch kampioenschap dat op zaterdag 5 april doorgaat in Mechelen.

Proficiat aan alle meisjes en het trainersteam.

Share