3-4 juni 2017

Gympies schitteren op eigen GymnovaCup!

Al meteen 2 medailles in de indivuele klassementen op zaterdag: Goud voor Cato Fleurackers en Zilver voor Lisa Vaelen bij de Juniors, terwijl Margo Van Linden en Fien Vandeberg knap 5e en 9e werden. Bij de Youngsters werden Luna De Leus en Louise Van Eygen respectievelijk 10e en 11e. In het ploegenklassement won het Gympies-team zilver. Het goud was voor het Spaanse team Egiba uit Barcelona.

De Gympies-meisjes wisten zich bovendien te kwalificeren voor 8 toestelfinales, een record: Cato mocht aan de 4 toestellen aantreden, Lisa aan Sprong, Balk en Mat en Fien aan Brug. En ook in deze finales wisten onze meisjes nog medailles in de wacht te slepen. In de toestelfinale Brug greep Fien met een vierde plaats net naast een podiumplaats, terwijl Cato goud won aan Brug met een vol punt voorsprong op de concurrentie. In de toestelfinale Balk viel Cato met een vierde plaats net naast het podium en won Lisa Zilver. In de toestelfinale Mat behaalde Lisa nog eens een zilveren plak, en in de finale Mat ten slotte nog een bronzen medaille. Fantastische prestaties!

Resultaten van de internationale wedstrijden kan je hier in detail bekijken.

Op zondagvoormiddag was het de beurt aan onze jongste talentjes. Voor sommigen van hen was het hun allereerste turnwedstrijd, en ze hebben dat allemaal voortreffelijk gedaan. Lyna won zilver in de categorie Starters, Sien won eveneens zilver in de categorie Kids 1, Bente won Goud in de categorie Kids 2, en Renee won zilver in de categorie Teens. Ook in de ploegenklassementen mochten de Gympies weer het podium op: Goud in de categorie Starters/Kids 1 en Zilver in de categorie Kids 2/Teens.

Resultaten van de internationale wedstrijden kan je hier in detail bekijken.

Fotocompilatie kan je hier bekijken.

Share