19-24 april 2014

Gympies scoren op de International Rumi Children's Sport Games!

Altijd fijn om uitgenodigd te worden voor een groot internationaal evenement. Enkele weken geleden keken we dan ook verrast op, toen een uitnodiging voor de International Rumi Children's Sport Games in de digitale postbus viel.

Dit evenement is aan zijn vierde editie toe en overkoepelt 13 sportdisciplines. Niet minder dan 774 atleten uit 31 landen (!) ontmoeten elkaar deze week in Konya, Turkije. Onder hen dus 3 meisjes van De Gympies Keerbergen: Cato Fleurackers, Ines Gilson en Fien Vandeberg, voor een ongetwijfeld onvergetelijk avontuur!

Na de indrukwekkende openingsceremonie van zondag (klik hier voor een impressie), stond maandag de eerste wedstrijd op het programma. Onze meisjes namen het op tegen teams uit Kazachstan, Zweden, Hongarije, Slowenië en Turkije. Ondanks hun jonge leeftijd (5e en 6e leerjaar) lieten ze zich niet uit hun lood slaan en stonden ze prima hun mannetje. "Aan brug werd wat slordiger geturnd dan normaal, en alle drie lieten ze een val optekenen aan de evenwichtsbalk", liet een kritische coach optekenen. "Maar aan grond en sprong ging het dan weer prima, dus al bij al een vrij goed wedstrijdniveau."

En de resultaten?
Onze meisjes wonnen ZILVER in het ploegenklassement, het goud was voor Turkije en Brons voor Slowenië. Individueel allround eindigde Ines 5e, Cato 7e en Fien 9e. Ines turnde bovendien de 3e hoogste score aan balk, en Cato had de hoogste score aan grond. Goed voor liefst 6 toestelfinales!

Toestelfinales
Dinsdag staan de Toestelfinales op het programma. Aan elk toestel komen de 8 beste gymnasten in actie. De resultaten van de allround-wedstrijden gelden als selectiebasis, met één beperking: maximaal 2 gymnasten per land in elke Toestelfinale. Daardoor vervalt een toestelfinale voor Fien aan Grond. Uiteindelijk wist Ines zich te plaatsen voor 3 Toestelfinales (balk, grond en brug). Cato heeft 2 Toestelfinales op zak (balk en grond), en Fien is geselecteerd voor de Toestelfinale Brug.

Zilver in team, en 6 toestelfinales - een zeer mooi resultaat!

Programma:
zaterdag: aankomst en verwelkoming
zondag, 14u: openingsceremonie
maandag: allroundwedstrijd

dinsdag: toestelfinales
woensdag: festival
donderdag: terugreis

Meer info over deze organisatie vind je hier.

Share