9 februari 2014

Gympies domineren Brabantse Kampioenschappen

Al verschillende jaren domineren de Gympies Keerbergen de Brabantse turnkampioenschappen in de hoogste categorie, het A-niveau. En ook dit jaar was er geen maat aan het Keerbergse turngeweld: in 4 van de 6 leeftijdscategorieën was De Gympies Keerbergen vertegenwoordigd, en in al die categorieën ging de club met de hoofdprijs lopen. Balans: 4 gouden, 2 zilveren en een bronzen medaille!

In de voormiddag mochten de Miniemen 1 (°2003) de spits afbijten, en met een volledig Gympies-podium was de toon meteen gezet: Cato Fleurackers won Goud, Margaux Daveloose Zilver en Fien Vandeberg Brons. Lieze Verstreken greep met een vierde plaats net naast de prijzen.

In de namiddag verdedigde Emma Stok de Gympies in de categorie Benjamins (°2004). Ook zij gaf al haar concurrenten het nakijken en mocht het hoogste schavotje beklimmen: Goud!

Tot slot kwamen de Miniemen 2 en de Beloften nog in actie: bij de Miniemen 2 (°2002) won Ines Gilson het Brabants kampioenschap en bij de Beloften (°2001) haalde Marthe Hoskens de 4e gouden plak en provinciale titel binnen, terwijl Sofie Van Den Borre er nog een zilveren plak aan toevoegde.

Eindbalans: vertegenwoordigd in 4 van de 6 leeftijdscategorieën, en 4 keer de hoofdprijs! Tel daar nog 2 zilveren en een bronzen medaille bij, en we kunnen met vertrouwen vooruitblikken naar de volgende uitdaging: de Vlaamse Kampioenschappen die op 22 maart opnieuw in Leuven plaatsvinden.

Dikke proficiat aan alle gymnasten en het trainersteam!

En hier kan je enkele wedstrijdoefeningen bekijken

Share