2 februari 2014

Goede start op eerste provinciale voorronde

Op 2 februari stond in Oud-Turnhout met het Antwerps en Limburgs kampioenschap de eerste provinciale voorronde voor AGD A-niveau op het programma. Voor de Brabantse clubs vielen er dus geen medailles te rapen, maar het was ook voor onze club toch al een eerste testmoment met het oog op de Brabantse kampioenschappen die volgende week (9 februari) in Leuven plaatsvinden.

De Gympies waren in 3 leeftijdscategorieën vertegenwoordigd. Bij de Miniemen 1 (°2003) eindigden Margaux Daveloose en Cato Fleurackers op de 3e en 4e plaats in het open klassement. Fien Vandeberg eindigde 11e, Lieze Verstreken 22e en Brehanca Gouldbourne 25e. Deze resultaten bieden zeker uitzicht op één of meer podiumplaatsen tijdens de Brabantse kampioenschappen - Voor Lieze en Brehanca wordt het knokken om een Vlaamse selectie af te dwingen (de 20 beste gymnasten van de 3 provinciale voorronden).

Bij de Miniemen 2 namen enkel Ines Gilson en Deana De Condé deel. In het open klassement eindigden zij respectievelijk op de 2e en 3e plaats. Imke moest verstek geven wegens een kwetsuur en Dena turnde uit voorzorg enkel een brugoefening. Hopelijk kan ze volgende week voluit gaan op het Brabants Kampioenschap ... Duimen dus voor een volledig Gympies-podium!

Ook onze 'oudste' meisjes, Marthe Hoskens en Sofie Van Den Borre, lieten zich niet onbetuigd en eindigden 2e en 3e in het open klassement. Een zeer knappe prestatie gezien het sterke deelnemersveld.

Kortom, een voorzichtige maar goede start van het wedstrijdseizoen, met uitzicht op verschillende podiumplaatsen tijdens de Brabantse kampioenschappen die volgende week (9 feb) in Leuven doorgaan. Alle supporters op post om onze meisjes aan te moedigen!!

Share