23 oktober - 1 november 2015

Rune Hermans dit weekend op wereldkampioenschappen turnen in Glasgow

Belangrijke afspraak komend weekend in Glasgow voor de wereldtop Artistieke Gymnastiek (toestelturnen)… Tussen de toppers uit alle hoeken van de wereld ook een meisje uit Haacht, Rune Hermans!

Het WK turnen is altijd al een felbevochten strijd geweest, met Amerika, Rusland, China en Roemenië aan kop, maar deze editie kondigt zich des te spannender aan, want hier worden de eerste tickets voor de Olympische Spelen verdeeld! De eerste 8 landen van het ploegenklassement slepen een rechtstreeks ticket voor Rio in de wacht. De landenploegen die tussen de 8e en de 16e ranking eindigen, kunnen alsnog een ticket voor de OS bemachtigen via het Test Event dat in april 2016 in Rio wordt georganiseerd.

Lokaal talent op WK

Bij de Gympies kijken ze met argusogen uit naar de prestaties van Rune Hermans. Rune begon als kleutertje te turnen bij Gym Haacht, waar ze al snel werd opgemerkt en doorverwezen naar het opleidingscentrum van De Gympies Keerbergen, gespecialiseerd in toestelturnen voor meisjes. In Keerbergen kon haar talent verder ontbolsteren en legde ze een mooi parcours af, met verschillende prijzen op regionale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen. Op jonge leeftijd zette ze ook al internationaal knappe prestaties neer, onder meer op de eigen Gympies-GymnovaCup en de International Trophy van Madrid. Zaterdag mag ze samen met 5 andere meisjes de Belgische eer verdedigen, het voorlopige hoogtepunt uit haar turncarrière.

Gympies-supporters voor Rune

“We zijn natuurlijk heel fier op Rune. Het is al een mooie prestatie om geselecteerd te geraken voor zo’n prestigieuze wedstrijd, en kijken uit naar haar prestaties komend weekend” aldus Geert Verstreken, headcoach AGD bij De Gympies. Rune is niet de eerste gymnaste die in Keerbergen werd opgeleid en haar weg vond naar de grote internationale tornooien. Stefanie Van Meerbeeck slaagde er in 2007 al in om zich te selecteren voor het WK in Stuttgart en schitterde een jaar later op het EK in Clermont-Ferrand. Een andere topper die in Keerbergen werd opgeleid, was Bérengère Fransolet, die in 2012 het beste Belgische resultaat ooit liet optekenen op het EK in Brussel met een 7e plaats individueel allround. “Het heeft maar een haar gescheeld of er waren dit jaar zelfs 2 meisjes uit Keerbergen geselecteerd voor het WK. Jelle Beullens was tot de laatste week in de running voor een WK-selectie, maar raakte uiteindelijk niet tijdig voldoende fit, na een kwetsuur aan de voet. Heel jammer voor Jelle!"

Gympies-GymnovaCup als kweekvijver voor jong talent

Niet alleen Rune trekt de aandacht van de Gympies-supporters in Keerbergen. Het WK in Glasgow telt immers heel wat deelnemers die eerder al het mooie weer maakten op de internationale Gympies-GymnovaCup in Keerbergen. "Het bewijst nog maar eens de waarde van ons tornooi, waar jong talent de broodnodige internationale ervaring komt opdoen om achteraf te schitteren op de grootste internationale topevenementen. Het Roemeense team, nog altijd een van de grootste kanshebbers op een podiumplaats, rekent onder meer op Laura Jurca en Adreea Iridon. Beide meisjes waren in 2012 te gast in Keerbergen en wonnen het ploegenklassement van de Gympies-GymnovaCup. Andere WK-deelnemers die we eerder in Keerbergen aan het werk konden zien: Veronika Cenkova (Tsjechië), Popa Roxana (Spanje), Enus Mariani (Italië), Tisha Volleman (Nederland) en natuurlijk Rune Hermans, die in 2011 zilver individueel allround won op de Gympies-GymnovaCup.

Rune treedt aan in subdivisie 8 van de kwalificatiewedstrijden, op zaterdag 24 oktober, vanaf 11u30.

Alle info over het WK turnen: http://www.2015worldgymnastics.com/

Duimen voor Rune op WK in Glasgow

Duimen voor Rune op WK in Glasgow

Duimen voor Rune op WK in Glasgow

Duimen voor Rune op WK in Glasgow

Duimen voor Rune op WK in Glasgow

Duimen voor Rune op WK in Glasgow

Duimen voor Rune op WK in Glasgow

Share