13 april 2013

4 podiumplaatsen voor de Gympies op Vlaamse Kampioenschappen - Deana en Cato Vlaams Kampioen!

Op zaterdag 13 april namen de beste gymnasten van Vlaanderen het tegen elkaar op tijdens de Vlaamse Kampioenschappen AGD te Hasselt. Jelle kon niet deelnemen omdat ze nog maar net hersteld is van een kwetsuur aan de ellenboog. Daardoor waren de Gympies vertegenwoordigd in 2 van de 5 leeftijdscategorieën: Benjamins (°2003) en Miniemen (°2002). In beide categorieën won onze club de kampioenentitel!

Cato Vlaams Kampioen 2013 bij de Benjamins

Voor de Benjamins was hun allereerste Vlaams Kampioenschap (voor de jongere leeftijden zijn er enkel provinciale wedstrijden). Op basis van de resultaten van drie provinciale voorronden werden de 24 beste gymnasten van Vlaanderen geselecteerd. Alle zes Benjamins van de Gympies werden geselecteerd, daarmee leverde onze club meteen ook de grootste delegatie, al een prestatie op zich!

Uit de voorronden was al gebleken welke meisjes aanspraak konden maken op een podiumplaats, het was vooral uitkijken naar de concurrentie van Varsenare en Gym Waasland. Maar ook Cato en Fien maakten zeker een kans. Fien zette in de eerste provinciale voorronde de hoogste score van het klassement neer. Helaas kon ze haar kansen niet echt verdedigen door een felle buikgriep in de laatste week voor de wedstrijd. Ze was duidelijk nog niet helemaal terug in vorm, maar turnde op karakter toch nog een mooie wedstrijd. Het podium was deze keer te hoog gegrepen voor haar. Uiteindelijk werd de 'clash' tussen Varsenare, Gym Waasland en Keerbergen in het voordeel van de Gympies beslecht: Jullie Vandamme (Varsenare) eindigde derde, Kobie Vanhaelst (Gym Waasland) won zilver, maar het goud en de kampioenentitel was weggelegd voor Cato! Ella eindigde 5e, Lieze 9e, Fien 13e, Brehanca 15e en Amelie 24e. Dikke proficiat aan alle meisjes!

Deana Vlaams Kampioen 2013 bij de Miniemen

Bij de Miniemen was het podium te klein voor de Gympies! Alle 4 Miniemen van de Gympies waren geselecteerd voor het Vlaams Kampioenschap: Deana, Dena, Ines en Imke. Voor de kampioenentitel werd vooral veel van Dena verwacht. Ze werd vorig jaar al Vlaams Kampioen en in de voorronden bleek zij ook dit jaar steevast een maatje te sterk voor alle concurrenten. Maar in de aanloop naar de wedstrijd kreeg ze last van een spierletsel, dus was het toch weer afwachten in welke mate ze echt voluit kon gaan. Uiteindelijk werd de strijd om de titel en de podiumplaatsen volledig tussen de Gympies-meisjes beslecht: Ines strandde op de 4e plaats, en greep dus net naast een podiumplaats, Dena eindigde derde, Imke won zilver en Deana wist zich tot Vlaams Kampioen te kronen! Een volledig Gympies-podium dus...een schitterende prestatie!

We genieten nog even na van deze successen, en kijken al uit naar de volgende afspraak: het Belgisch kampioenschap dat op 11 mei in Malmédy plaatsvindt. Hopelijk geraakt Jelle na haar kwetsuur op tijd klaar, zodat we weer met een sterke delegatie onze gemeente kunnen vertegenwoordigen!

Share