8-18 februari 2018

Gympies opnieuw uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi

Voor de vierde keer al ontving De Gympies een persoonlijke uitnodiging voor het Amerikaanse toptornooi Woga Classic, dat op 17 februari in Dallas plaatsvindt.

Woga Classic is een organisatie van het wereldvermaarde trainingscentrum WOGA (World Olympic Gymnastics Academy), opgericht en nog steeds geleid door voormalig Olympisch kampioen Valeri Liukin en bakermat van tal van Olympische kampioenen, waaronder dochter Nastia Liukin (2008), Carly Patterson (2004) en Mary Lou Retton (1984). Ook Madison Kosian, die in 2016 schitterde op de Olympische Spelen in Rio, is een product van Woga. De trainers van dit centrum zijn haast allemaal voormalige kampioenen uit Rusland, Kazachstan, Letland, Frankrijk, Roemenië en de USA, samen goed voor 57 olympische en wereldtitels!

Wereldvermaard event met topaffiche

WOGA Classic wordt al sinds 1994 georganiseerd in Texas, Dallas. En zoals alles in Amerika steevast ‘big’ is, geldt dit ook voor deze wedstrijd: niet minder dan 1.500 gymnasten strijden op verschillende locaties en in verschillende competities voor een prijzenpot van 8.000 dollar. Daarnaast staat WOGA Classic gekend als een wedstrijd waarop de toekomstige Olympische sterren het tegen elkaar opnemen, en dat is deze editie niet anders, met deelnemers uit Canada, China, Hongarije, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland en de VS.

3 Belgische meisjes op de affiche

In 2013 was Jelle Beullens het eerste Belgische talent dat persoonlijk werd uitgenodigd om deel te nemen aan Woga Classic, vorig jaar was het de beurt aan Marthe Hoskens. Zij liet een sterke indruk na op de Amerikanen met een bronzen plak individueel allround en zilver aan Brug. Vorig jaar was het dan de beurt aan Cato Fleurakers, tweevoudig Belgisch Kampioen, Fien Vandeberg en Margo Van Linden. Die laatste moest in extremis forfait geven wegens een lichte kwetsuur en werd vervangen door Lisa Vaelen. Dit jaar mogen we opnieuw drie meisjes afvaardigen: voor Cato en Lisa wordt het de tweede keer dat ze aantreden in deze topwedstrijd, samen met Margo. Op donderdag 8 februari stappen ze het vliegtuig op, richting Texas. Wedstrijd op zaterdag 17 februari, om 19u lokale tijd, in de Dr. Pepper Arena.

Event website: klik hier

Share