22 januari 2017

Gympies opnieuw uitgenodigd voor Amerikaans toptornooi

Voor de derde keer al ontving De Gympies Keerbergen vzw een persoonlijke uitnodiging voor het Amerikaanse toptornooi Woga Classic, dat op 18 februari in Dallas plaatsvindt.

Woga Classic is een organisatie van het wereldvermaarde trainingscentrum WOGA (World Olympic Gymnastics Academy), opgericht en nog steeds geleid door voormalig Olympisch kampioen Valeri Liukin en bakermat van tal van Olympische kampioenen, waaronder dochter Nastia Liukin (2008), Carly Patterson (2004) en Mary Lou Retton (1984). Ook Madison Kosian, die deze zomer nog schitterde op de Olympische Spelen in Rio, is een product van Woga. De trainers van dit centrum zijn haast allemaal voormalige kampioenen uit Rusland, Kazachstan, Letland, Frankrijk, Roemenië en de USA, samen goed voor 57 olympische en wereldtitels!

Wereldvermaard event met topaffiche

WOGA Classic wordt al sinds 1994 georganiseerd in Texas, Dallas. En zoals alles in Amerika steevast ‘big’ is, geldt dit ook voor deze wedstrijd: niet minder dan 1.500 gymnasten strijden op verschillende locaties en in verschillende competities voor een prijzenpot van 8.000 dollar. Daarnaast staat WOGA Classic gekend als een wedstrijd waarop de toekomstige Olympische sterren het tegen elkaar opnemen, en dat is deze editie niet anders, met deelnemers uit Canada, China, Hongarije, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland en de VS.

3 Belgische meisjes op de affiche

In 2013 was Jelle Beullens het eerste Belgische talent dat persoonlijk werd uitgenodigd om deel te nemen aan Woga Classic, vorig jaar was het de beurt aan Marthe Hoskens. Zij liet een sterke indruk na op de Amerikanen met een bronzen plak individueel allround en zilver aan Brug. Dit jaar mogen liefst drie meisjes van De Gympies Keerbergen aantreden in deze topwedstrijd: Cato Fleurakers, tweevoudig Belgisch Kampioen, Fien Vandeberg en Margo Van Linden. De drie meiden zijn 14 jaar oud en volgen les in de Middenschool van Keerbergen. Dankzij de goede samenwerking met de Middenschool en het Atheneum van Keerbergen kunnen onze gymnasten hun sport optimaal combineren met hun schoolwerk, iets wat we uiteraard alleen maar kunnen toejuichen. Zo konden de meisjes in november en december nog deelnemen aan internationale wedstrijden in Hamburg en Marseille. Op maandag 13 februari stappen ze het vliegtuig op, richting Texas. Wedstrijd op zaterdag 18 februari in de Dr. Pepper Arena.

Share