22-23 november 2014

Drie toestelfinales en Brons voor Ines op Coupe Avenir!

Op 22-23 november trokken Cato Fleurackers, Fien Vandeberg en Ines Gilson naar Malmédy voor de Coupe Avenir, een internationale wedstrijd met een sterke bezetting. Onze meisjes mochten het opnemen tegen teams uit Canada, Amerika, Roemenië, Groot-Brittannië, Marokko en Qatar. Ook de Zweedse meisjes van Hammarbygimnasterna, die een sterke indruk hadden nagelaten op onze eigen Gympies-GymnovaCup in juni, waren van de partij. Uit eigen land waren zowel het topsportcentrum van Gent als hun Waalse tegenhanger, het topsportcentrum van Mons, vertegenwoordigd. Voor onze club een hele eer en een opsteker te mogen aantreden in zo'n sterk deelnemersveld!

Op papier maakten onze meisjes dus niet veel kans om in de prijzen te vallen, des te meer omdat zowel Fien en Cato (allebei 12 jaar) als Ines (13 jaar) uitkwamen in de categorie Espoirs (tot 14 jaar). Alle drie turnden ze echter een solide wedstrijd. Op hun 12 wedstrijdoefeningen konden we slechts één val noteren. Vooral aan brug vielen onze meisjes op met ijzersterke oefeningen: 10.90 voor Fien en Cato (ex aequo) en 10.65 voor Ines, de op één na hoogste scores aan brug voor de Belgen (enkel de Waalse Brassart deed beter).

Mooi om vast te stellen dat onze 2 benjamins, Fien en Cato meer dan standhielden tussen de sterke concurrentie. Met een eindscore van respectievelijk 46.133 en 45.433 punten eindigden Cato en Fien 13e en 17e op 36 deelnemers. De grote verrassing was echter Ines, die met een persoonlijke bestscore van 47.933 als vijfde eindigde in het algemeen klassement. Daarmee was ze de derde beste Belgische deelneemster, en de eerste uit Vlaanderen. Deze uitstekende scores leverden dan ook drie toestelfinales op: Fien moest voor de toestelfinale aan brug nipt de duimen leggen voor Cato (ex aequo score, maar Fien had iets meer aftrek) en Ines wist zich te plaatsen voor 2 toestelfinales: mat en balk. Cato viel net naast het podium met een 4e plaats in de brugfinale. Ines werd 6e in de finale aan grond, maar won brons in de toestelfinale balk, een fantastische afsluiter van een zeer mooi wedstrijdweekend!

Dat de Waalse federatie (FFG) al een tijdje aan een serieuze inhaalbeweging bezig is tegenover Vlaanderen, mag blijken uit deze resultaten: van de Belgische meisjes waren de hoogste plaatsen weggelegd voor FFG (2e, 4e en 5e plaats in de algemene ranking).

Volgende wedstrijd voor onze AGD-meisjes is de internationale Christmas Gym Cup in Luxemburg, op 13 december.

Bericht door De Gympies Keerbergen vzw.

Bericht door De Gympies Keerbergen vzw.

Bericht door De Gympies Keerbergen vzw.


Resultaten Indidueel Allround
pdf Coupe Avenir - Allround U14.pdf (25/11/2014 18:10 ♦ 1.2 MB)
Resultaten Toestelfinales
pdf Coupe Avenir - Finals U14.pdf (25/11/2014 18:11 ♦ 386 kB)
Share