17-18- november 2012

Bérengère Fransolet wint zilver in Toestelfinale Balk op Massilia Gym Cup

Van 14 tot 18 november trok de Belgische seniorploeg naar het Franse Marseille, waar ze het in de Massilia Gym Cup opnamen tegen Frankrijk, Rusland, Nederland, Canada en Zweden. De Belgische delegatie bestond uit Laura Waem (Sportiva St-Gillis-Waas), Berengere Fransolet (De Gympies Keerbergen), Lisa Verschueren (Sportiva St-Gillis-Waas) en Eline Vandersteen (Turnkring Varsenare).

Bérengère is van geboortejaar 1998 en in principe dus nog Junior. Maar sinds haar ijzersterke prestatie op het Europees Kampioenschap vorig jaar volgt ze het programma van de Seniors.

Door een aanslepende hinder aan de tibia's kon ze zich niet echt optimaal voorbereiden op deze internationale wedstrijd. Toch eindigde ze in het individueel klassement als tweede Belgische op de 18e plaats. Tijdens de allroundwedstrijd gooide ze hoge ogen met een zeer knappe balkoefening, goed voor de 3e hoogste score van het klassement en dus een plaatsje in de toestelfinale op zondag! Daar zette ze de kers op de taart met alweer een zeer mooie uitvoering, beloond met een zilveren medaille!
De Belgische ploeg eindigde zesde in het ploegenklassement.

Resultaten kan je hier nalezen: Allround - Toestelfinale Balk

Bérengère wint zilver in toestelfinale Balk op Massilia Gym Cup

Share