15-16 november 2013

Bérengère wint Massilia Gym Cup

Op 15 en 16 november namen Bérengère, Rune en Jelle met de nationale ploeg deel aan de internationale wedstrijd Elite Gym Massilia. Een wedstrijd van topniveau met deelname van teams uit Rusland, Roemenië, Duitsland, Groot-Brittannië, Canada, Amerika en Frankrijk.
De Koninklijke Belgische Turnbond selecteerde 8 gymnasten om ons land te vertegenwoordigen. Drie van hen werden in Keerbergen opgeleid: Bérengère Fransolet, Rune Hermans en Jelle Beullens.

Op de open wedstrijd Open Massilia op vrijdag vormden Bérengère en Rune samen met Nina en Cindy een team, terwijl het tweede team was samengesteld uit Jelle, Axelle, Senna en Amalia. Het Belgische team met Bérengère en Rune zette een knalprestatie neer en kon alle tegenstanders achter zich laten: met 156,675 punten mochten ze het hoogste schavotje beklimmen, gevolgd door Canada en Frankrijk. Het tweede Belgische team met Jelle werd 10e.

Uitblinker van de Belgische ploeg was eens te meer Bérengère Fransolet. Na een moeizame trainingsperiode zette ze toch weer een topprestatie neer. Met een score van liefst 53,525 was ze duidelijk een maatje te sterk voor de concurrentie: goud individueel allround dus! De Canadese Nathalie Vakulik werd 2e met 52,500, gevolgd door de Zweedse Emma Larsson met 52,275 punten.

Ook Rune deed het uitstekend: ook zij haalde de kaap van 50 punten (met een score van 50,900), goed voor een 12e plaats in het open klassement, en de 3e beste Belgische prestatie. Jelle had last van een voetblessure en dat vertaalde zich in een duidelijk lagere score. Met 46,4 ptn. bleef ze ruim 6 volle punten onder haar persoonlijke bestscore.

De 2 beste juniorteams werden automatisch geselecteerd voor de Master Massilia op zaterdag, waar ze het mochten opnemen tegen het internationale geweld van de Seniors. Goed nieuws dus voor Rune, Bérengère Cindy en Nina. Een podiumplaats was uiteraard uitgesloten, maar toch een ongeloofelijke ervaring om zich te mogen meten met toppers zoals Larissa Iordache en Andreea Munteanu. Deze twee Roemeense toppers legden dan ook beslag op het Goud en het Zilver, terwijl Brons was weggelegd voor de Russische Ekatarina Kramarenko.

Beste Belgische prestatie kwam deze keer van Rune - met een persoonlijke topscore van 52,775 ptn. zette ze een ronduit schitterend resultaat neer, goed voor een 17e plaats! Bérengère, Cindy en Nina eindigden respectievelijk 22e, 23e en 24e.

Proficiat aan het voltallige team met deze knappe resultaten!

Meer info over de wedstrijd vind je hier

Foto's kan je bekijken op Facebook

Share