Bérengère, Rune en Jelle naar de Europese Jeugd Olympische Spelen!

Van 14 tot 19 juli gaat in Utrecht (Nederland) het European Youth Olympic Festival door, zeg maar de Europese Jeugd Olympische Spelen.

Wij zijn bijzonder verheugd en trots dat drie van de vijf gymnasten die hiervoor geselecteerd werden, in Keerbergen werden opgeleid: Bérengère Fransolet en Rune Hermans zijn samen met Cindy Vandenhole (vaste Vuist Lauwe) de drie gymnasten die geselecteerd werden om ons land te vertegenwoordigen. Daarnaast werd Jelle Beullens samen met Mathilde Schoonbroodt aangeduid als reserve.

Bérengère, afkomstig van Malmédy, kwam in 2009 aankloppen bij De Gympies Keerbergen, kort nadat ze op het Belgisch Kampioenschap 'geklopt' was door een gymnaste van onze club, Sara Willems. Ze had op dat ogenblik al een stevige basis als gymnaste, maar zocht een club waar ze zich nog verder kon vervolmaken alvorens de overstap te maken naar het Topsportcentrum te Gent. Ondertussen kan ze al een mooi palmares voorleggen: ze is viervoudig Belgisch Kampioen (2010-2011-2012-2013) en zette in 2012 de beste Belgische prestatie neer op het Europees Kampioenschap, met een knappe 7e plaats individueel allround. Ook dit jaar was ze niet te kloppen op het Belgisch Kampioenschap, noch op de laatste testwedstrijd, de interland België-Zweden.

Rune is afkomstig van Gym Haacht, ze werd van 2007 tot 2011 opgeleid in Keerbergen, waarna ook zij richting Gent trok, naar het topsportinternaat. Dit jaar won Rune brons op het Belgisch kampioenschap, na Bérengère (goud) en Cindy Vandenhole (zilver) - deze resultaten waren ook bepalend voor de selectie voor het EYOF. Jelle kon niet deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap, omdat ze nog maar net hersteld was van een kwetsuur.

Jelle begon haar turncarrière in 2005 bij onze club en volgde hier ook haar opleiding tot 2 weken geleden. De overstap naar het internaatleven zag ze in 2011 nog niet zitten, en dus bleef ze de afgelopen jaren in haar vertrouwde omgeving dicht bij huis trainen. Sinds 17 juni heeft ze dan toch de overstap gemaakt naar het Topsportcentrum in Gent. Op de laatste testwedstrijd, een interland België-Zweden, zette ze met een beperkt programma toch nog de 3e beste score neer, na Bérengère en Cindy Vandenhole.

Deze selectie is op zich al een geweldige prestatie, uiteraard wensen we de voltallige Belgische ploeg alle succes toe!

Wie meer wil weten over het EYOF kan terecht op de website van GymFed: klik hier.
Of op de website van het EYOF: klik hier

Bérengère, Rune en Jelle naar de Jeugd Olympische Spelen!

Bérengère, Rune en Jelle naar de Jeugd Olympische Spelen!

Bérengère, Rune en Jelle naar de Jeugd Olympische Spelen!

Bérengère, Rune en Jelle naar de Jeugd Olympische Spelen!

Share