19-24 april 2015

7 medailles voor de Gympies op de International Rumi Children's Sport Games!

Voor de tweede keer op rij werd onze club uitgenodigd om deel te nemen aan de International Rumi Children’s Sport Games in Konya (Turkije). Een groot internationaal sportevenement, waar gymnastiek maar één van de vele sportdisciplines is, die op het programma staan. Dit evenement is aan zijn vijfde editie toe en overkoepelt 13 sportdisciplines. Niet minder dan 646 atleten uit 23 landen (!) ontmoeten elkaar deze week in Konya, Turkije. Onder hen dus 4 meisjes van De Gympies Keerbergen: Sofie Bryse, Cato Fleurackers, Ines Gilson en Lisa Vaelen, voor een ongetwijfeld onvergetelijk avontuur!

Na de indrukwekkende openingsceremonie van maandag (klik hier voor een impressie), stond dinsdag de eerste wedstrijd op het programma. Ondanks hun jonge leeftijd (11, 12 en 13 leerjaar) lieten ze zich niet uit hun lood slaan en stonden ze prima hun mannetje. Aan balk ging het wat moeizamer dan anders, maar aan brug liet het Gympies-team de hoogste teamscore noteren! Net als vorig jaar eindigden we in het ploegenklassement op de tweede plaats, het Goud was voor Turkije, Brons voor Bulgarije. Ook in het individuele klassement vielen we in de prijzen: Cato won Brons individueel allround, Ines werd vierde, Sofie 6e en Lisa 12e.

Samen verzamelden ze liefst 8 toestelfinales!

En die toestelfinales, waarin telkens de 8 beste gymnasten per toestel in actie komen, leverden nog een berg medailles op! In de eerste toestelfinale Sprong eindigde Cato 5e, en Lisa, de jongste van het Gympies-team, won knap zilver. Ook in de toestelfinale Brug kwamen zowel Cato als Lisa in actie, en beiden behaalden een podiumplaats: Lisa won brons, terwijl Cato goud in de wacht sleepte. Tot slot won Ines nog brons in de toestelfinale Balk en zilver in de toestelfinale Grond. Sofie behaalde een mooie 5e plaats in de toestelfinale Balk.

Zilver in team, Brons individueel allround en 5 medailles in de toestelfinales - een zeer mooi resultaat!

Programma:
Maandag: podiumtraining en openingsceremonie
Dinsdag: wedstrijd om 10 uur lokale tijd
Woensdag: toestelfinales om 10 uur lokale tijd
Donderdag: slotceremonie

Foto's vind je hier.

Share